Σώματα Ασφαλείας

Τιμή και Δόξα στους πεσόντες αστυνομικούς

του Λάμπρου Τζούμη
Αντιστράτηγος Ε.Α.

Στις 17 Αυγ 2009 δολοφονείται στον πεζόδρομο Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια, από την τρομοκρατική οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», ο υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών, πατέρας ανήλικου παιδιού.

Έπεσε εν ώρα καθήκοντος, καθώς φύλαγε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ και είναι από τα δεκάδες θύματα του Αστυνομικού Σώματος στο βαρύ φόρο αίματος που καταβάλλει για την εφαρμογή των νόμων και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Το Φεβ. του περασμένου χρόνου το μνημείο που είχε στηθεί προς τιμή του από συναδέλφους του αστυνομικούς πέφτει θύμα βανδαλισμού (φωτο 1), Μετά από κινητοποίηση  των Ομοσπονδιών Αστυνομικών, καθόσον το «κράτος ως συνήθως κοιμάται», το μνημείο επισκευάζεται (φωτο 2). Χθες το μνημείο για μια ακόμα φορά καταστρέφεται από βανδάλους (φωτο 3). Όχι στην έκταση της προηγούμενης φοράς αλλά σπάνε το τζάμι από το εκκλησάκι, πετιούνται οι εικόνες και η φωτογραφία του νεκρού.

Φαίνεται ότι δεν αντέχουν όσοι προβαίνουν στις πράξεις αυτές να βλέπουν τα μάτια του ήρωα αστυνομικού να τους κοιτάζουν. Δεν ξέρω τη διαστροφή κουβαλάνε όλοι αυτοί που δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή αυτοί οι  γνωστοί-άγνωστοι ή μπαχαλάκηδες ή κουκουλοφόροι που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας και να πληρώσουν ανάλογα.

Ευελπιστώ για μια ακόμα φορά στην ευαισθησία των αστυνομικών μας για την επισκευή του μνημείου.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν