Εθνικά Θέματα

Το Σκοπιανό το…έλυσαν, σειρά έχει το Αλβανικό «μέτωπο»

Ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων μίλησε και για το ζήτημα με την Αλβανία

«Διαπραγματεύσεις γίνονται σε επίπεδο ΥΠΕΞ των δύο χωρών, είναι σε καλό επίπεδο η πορεία τους, είναι σαφές ότι προκειμένου η Ελλάδα να στηρίξει το άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή προοπτική της χώρας πρέπει να υλοποιηθεί σειρά δεσμεύσεων της γείτονος», είπε ο Αλ. Τσίπρας για τις συζητήσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αναφέρεται στις θαλάσσιες ζώνες από την πλευρά τους, στα σχολικά εγχειρίδια και την αλλαγή τους, στην υπόθεση των ελληνικών κοιμητηρίων στην Αλβανία. Πρόσθεσε ότι πολύ κρίσιμο θέμα είναι των μεταρρυθμίσεων σε σχέση με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

Σχόλιο: Για ποιο λόγο, συζητάμε με την Αλβανία για τις θαλάσσιες ζώνες; 

Σχολίασε ότι έχουν ακουστεί πολλά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι δεν ισχύουν όσα έχουν ακουστεί περί επαναχάραξης συνόρων και πως ούτε υπάρχει θέμα Τσάμηδων. «Κάποιοι επιμένουν να βάζουν από το παράθυρο θέμα Τσάμηδων. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», τόνισε.

Σχόλιο: όντως έχουν ακουστεί πάρα πολλά και ο πρωθυπουργός, μας είπε ότι δεν θα δώσει κάτι η Ελλάδα. Το ίδιο είχαμε ακούσει και για την συμφωνία των Πρεσπών όμως. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα κινείται με σαφή στρατηγική επίλυσης προβλημάτων, όχι παραχωρήσεων στις βασικές εθνικές γραμμές, προκειμένου να μετατραπεί σε μια χώρα με αυξημένο και ισχυρό γεωπολιτικό πρόσημο στην περιοχή, ως η χώρα ηγέτιδα, ως η χώρα που δεν είναι παράγοντας προβλημάτων αλλά λύσεων.

Σχόλιο: Eίναι δυνατόν, να μην έχει κάποια οφέλη η Αλβανία; Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, οπότε θα περιμένουμε να δούμε όλες τις εξελίξεις!!

Πηγή: https://www.el.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν