Εθνικά Θέματα

Η Τουρκική άποψη για το περιστατικό στα Ίμια

Στιγμές έντασης στις βραχονησίδες Ίμια

Από την Δευτέρα το βράδυ ένταση υπάρχει στις βραχονησίδες Ίμια που βρίσκονται στα ανοιχτά του Μπόντρουμ. Στην πρώτη ένταση το ελληνικό σκάφος που προσπαθούσε να εισέλθει στην περιοχή των Ιμίων τρίφτηκε με την πρύμνη του τουρκικού σκάφους που το εμπόδισε. Στην άλλη ένταση τα τουρκικά σκάφη εμπόδισαν τα ελληνικά σκάφη να έρθουν στα Ίμια.

Ένταση υπάρχει από την Δευτέρα το βράδυ στις βραχονησίδες Ίμια που βρίσκονται στα τρεισήμισι μίλια ανοιχτά της συνοικίας Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Το πρώτο περιστατικό έντασης συνέβη στις 23.30. Το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού ΑΖ-090 με πλήρωμα 27 άτομα, όταν προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή των Ιμίων, εμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού με την επωνυμία Ουμουτ που έχει μήκος 90 m και πλήρωμα 92 ναυτών. Στην διάρκεια των ελιγμών το ελληνικό σκάφος ήρθε σε επαφή με την πρύμνη του τουρκικού σκάφους. Το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιά ενώ το τουρκικό σκάφος δεν υπέστη καμία ζημιά. Το ελληνικό σκάφος αποσύρθηκε προς τη μεριά της Κάλυμνου.

Η ένταση συνεχίστηκε καιτην Τρίτη το πρωί στις 12.30. Τέσσερα σκάφη της Ελλάδας που ήρθανε από Λέρο, Κάλυμνο και Κω εγκαταστάθηκαν από το πρωί σε απόσταση ενός μιλίου από τη νήσο Καλόλιμνο και από τις βραχονησίδες Ίμια. Τα ελληνικά σκάφη μερικές στιγμές θέλησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια, κάτι που απετέλεσε αιτία έντασης. Τα ελληνικά σκάφη μετά από τις προειδοποιήσεις των τουρκικών σκαφών επέστρεψαν προς τα πίσω και συνέχισαν την περιπολία τους στα ελληνικά νερά. Στην περιοχή παρέμειναν 4 ελληνικά σκάφη στα δικά τους χωρικά ύδατα και εφτά τουρκικά σκάφη μεταξύ των νησίδων Τσαταλ και Τσαβους. Πάνω στα σκάφη του τουρκικού λιμενικού διακρίνονται κάποιοι αξιωματικοί οι οποίοι παρακολουθούν από εκεί τις εξελίξεις.

Από την άλλη κάποιοι Έλληνες ψαράδες μέσω των διεθνών υδάτων προσπάθησαν να μπούνε στα τουρκικά χωρικά ύδατα αλλά αυτό το εμπόδισαν τα τουρκικά σκάφη. Έλληνες ψαράδες κοινοποίησαν στο διαδίκτυο βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πηγή: https://tourkikanea.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν