Ελλάδα

Τούρκος βουλευτής λέει… πως η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα χωρικά ύδατα!

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για το διανοητικό ευστάθεια ορισμένων Τούρκων βουλευτών αφού μόλις χτες ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χαλούκ Πεκσέν ισχυρίστηκε μέσα στην Βουλή ότι η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Μάλιστα για το θέμα αυτό κατέθεσε και ερώτηση στην Τουρκική κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι το θέμα αυτό μένει σιωπηλό και αναφέρει ότι μετά τις 24 Ιουνίου που θα έρθει το κόμμα του και ο Μουχαρέμ Ιντσέ στην εξουσία, οι κόκκινες γραμμές τις οποίες έσβησε το ΑΚΡ θα επανέλθουν πιο έντονες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή «η Ελλάδα αψήφησε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το ΑΚΡ το αγνόησε. Επί εξουσίας του ΑΚΡ έχουν αρθεί οι κόκκινες γραμμές που ίσχυαν για χρόνια, 18 νησιά μας κατακτήθηκαν από Ελλάδα και το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό».

Επιπλέον ο Χαλούκ Πεκσέν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «εξόπλισε τα νησιά των οποίων απαγορεύεται ο εξοπλισμός, κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις. Και πάλι το ΑΚΡ έμεινε σιωπηλό. Τώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα ανέβασε στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα, αντίθετα με όλους τους διεθνείς κανόνες και πάλι το ΑΚΡ σιωπά».

Σύμφωνα με τον κ. Πεκσέν αυτή η εικόνα στις 24 Ιουνίου θα αλλάξει. «Θα φέρουμε ξανά πιο έντονες τις κόκκινες γραμμές που έσβησε το ΑΚΡ και θα υπερασπιστούμε χωρίς δισταγμό τα εθνικά μας συμφέροντα».

Πηγή: https://www.defence-point.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν