Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας θα πάει στη Γενεύη αν υπάρξει πιθανότητα συμφωνίας

Η Αθήνα έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας να πάει στη Γενεύη ώστε να λάβει μέρος στη διάσκεψη για το Κυπριακό μόνο αν υπάρξει η πιθανότητα λύσης και όχι με βάση του ποιος θα εκπροσωπήσει την Τουρκία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Έχουμε εξαρτήσει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα από την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης και μόνο. Εκ μέρους μας δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε στη συζήτηση που διεξάγεται στην Τουρκία σε σχέση με την πολιτειακή της διάρθρωση. Αν αποφασίσει η Τουρκία να συμμετάσχει σε επίπεδο πρωθυπουργού αυτό αφορά τους ίδιους» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αν χρειαστεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν θα το εξετάσουμε, συμπλήρωσε.

«Συνεχίζουμε να είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στην εξεύρεση δίκαιης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ» είπε για το θέμα ο κ. Τζανακόπουλος.

Κληθείς να ορίσει ποιες είναι οι προϋποθέσεις που θα δείχνουν συμφωνία είπε ότι «για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση είναι αναγκαία η κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και η μη συμπερίληψη της πρόβλεψης οποιουδήποτε τρίτου κράτους να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου. Αν στα ζητήματα της ασφάλειας αλλά και της συμφωνίας για την αποχώρηση των στρατευμάτων των ξένων χωρών και εφόσον οι δικοινοτικές συζητήσεις προχωρήσουν, θεωρούμε ότι τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την παρουσία Τσίπρα στη Γενεύη».

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν