Διεθνή

Βουβές οι εκλογές στη Βρετανία

Παρά την άνετη πλειοψηφία που φαίνεται να εξασφαλίζει το Συντηρητικό Κόμμα, σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόβλεψης για το αποτέλεσμα.

Με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δίνουν άνετη πλειοψηφία στη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η τιμή της στερλίνας ανέβηκε, γεγονός που δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν την νίκη των Συντηρητικών. Ωστόσο,  αυτές οι εκλογές είναι βουβές και καλό θα είναι να μην προεξοφλείται το αποτέλεσμα. Παρατηρείται μεγάλη απόκλιση στις δημοσκοπήσεις, ως προς τα ποσοστά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, από 1 έως 12 μονάδες, αναλόγως της δημοσκοπικής μεθόδου που χρησιμοποιείται.

Στη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψήφος τακτικής που θα επιλέξει το 48% των ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου. Στην περίπτωση που πλειοψηφίσουν οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ του soft brexit, η Τερέζα Μέι θα έρθει αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., αν επιχειρήσει να τηρήσει σκληρή στάση έναντι των εταίρων . Από πλευράς αντιπολίτευσης, αν το Εργατικό Κόμμα λάβει το 32% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές, τον Μάιο του 2015, επί ηγεσίας Εντ Μίλιμπαντ ή ακόμα και να αυξήσει το ποσοστό του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Συμπερασματικά, οι εκλογές αυτές, είναι ζωτικής σημασίας για το πολιτικό μέλλον, τόσο της Τερέζα Μέι, όσο και του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν