Διεθνή

Βρετανία: Η Τερέζα Μέι σχηματίζει κυβέρνηση με το DUP

«Η κυβέρνησή μου θα παράσχει βεβαιότητα» δήλωσε έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο η Τερέζα Μέι, η οποία θέλει να παραμείνει στην πρωθυπουργία για ακόμη 5 χρόνια.

Έπειτα από εικοσάλεπτη συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί κυβέρνησης συνεργασίας με το ιρλανδικό ενωτικό κόμμα DUP.

Το κόμμα των Τόρις της Τερέζα Μέι έλαβε 318 έδρες και μαζί με τους δέκα βουλευτές του ιρλανδικού DUP θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός ότι δεν κατάφερε το κόμμα της να λάβει αυτοδυναμία, η Tερέζα Μέι υποστήριξε ότι οι Συντηρητικοί κέρδισαν παρά το γεγονός ότι απώλεσαν έδρες, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Το Συντηρητικό Κόμμα έχει λάβει το μεγαλύτερο αριθμό των εδρών, είναι σαφές ότι μόνο το Συντηρητικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) θα έχουν την ευκαιρία να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Βουλή των Κοινοτήτων».

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στις εξτρεμιστικές ιδεολογίες και σε όλους όσοι τις υποστηρίζουν.
Η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθώ θα διέπεται από Δικαιοσύνη και ισότητα» προσέθεσε.

– H πρωθυπουργός της Σκοτίας και ηγέτης του κόμματος SNP, Νικόλα Στέρτζεον , δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι πρέπει να εγκαταλείψει το σχέδιο της για ένα «σκληρό» Βrexit.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν