Πολιτική

Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή:Που θα εστιάσει ο Τσίπρας

Greek Prime minister Alexis Tsipras attends a parliament session ahead of the confidence vote of the new government on February 10, 2015. Greece's new leftist government fine-tuned a 10-point plan aimed at persuading its international creditors to reluctantly rethink their bailout terms and prevent the country from going bust. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Λίγα λεπτά μετά τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με την αυλαία της συζήτησης να κλείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα αναφερθεί τόσο στις αποφάσεις του Eurogroup, όσο επίσης στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αλλά και τις εξαγγελίες που έκανε πριν λίγες μέρες για την ανακούφιση των συνταξιούχων και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να θέσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνησή του και τη ΝΔ, ενώ θα μιλήσει για την αξιολόγηση, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της, ενώ αναμένεται να διαμηνύσει στους εταίρους ότι δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το ρεκόρ ομιλητών, καθώς από τη Τρίτη που ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού μέχρι σήμερα, ζήτησαν και πήραν τον λόγο 196 βουλευτές και απομένουν μόλις 8 από όλους όσοι είχαν εγγραφεί.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν