Σώματα Ασφαλείας

Ζήτημα χρόνου πότε θα καεί αστυνομικός

της Θάλειας Χούντα

Η κατάσταση στα Εξάρχεια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το «φαινόμενο» της ρίψης μολότωφ στους αστυνομικούς έχει γίνει καθημερινό, από εκεί που ήταν μόνο του Σαββάτου.
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή, στην κυριολεξία, βάζουν την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο, με την συνεχώς κλιμακούμενη συμπεριφορά εις βάρος τους. Όση πείρα και να έχουν, όσο γερά νεύρα και να έχουν, όση υπομονή και να κάνουν, τίποτα δεν αλλάζει.

Τους χρησιμοποιούν σαν ¨κινούμενους στόχους¨, σαν ¨σάκους του μποξ¨ και σαν ¨πεδίο βολής¨ όλοι αυτοί που δεν υπολογίζουν τίποτα και έχουν, θεωρητικά, το χάος σαν κοσμοθεωρία τους. Το μεγάλο όμως κακό λαμβάνει χώρα από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., που επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις. Που τόσο αχαρακτήριστα συμπεριφέρεται στους συγκεκριμένους αστυνομικούς και δείχνει, να μην υπολογίζει τις εις βάρος τους συνέπειες. Γιατί, όποια και αν είναι η πολιτική βούληση στο συγκεκριμένο θέμα, η φυσική Ηγεσία δεν κάνει τίποτα, αλλά απλώς ακολουθεί.

Τι επιδιώκεται; Να καεί κάποιος αστυνομικός; Να πεθάνει κάποιος αστυνομικός;

Να είστε σίγουροι, ότι, όσο και να το απευχόμαστε, οι πιθανότητες είναι, αυτό να συμβεί κάποια στιγμή.
Και τότε, θα έχουμε τα κροκοδείλια δάκρυα όλων. Αλλά θα έχουμε και το … ξάφνιασμα τους από το συμβάν.

Καλό κουράγιο σε όλους αυτούς τους αστυνομικούς μας!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν