Εθνικά Θέματα

Ζώνη ναυτικού αποκλεισμού έχουν επιβάλει οι Τούρκοι γύρω από τα Ίμια

Ζώνη ναυτικού αποκλεισμού φαίνεται ότι έχουν επιβάλει οι Τούρκοι στα Ίμια αφού ακόμη και σήμερα αρκετές εβδομάδες μετά το περιστατικό με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού τρία τουλάχιστον πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής πλέουν διαρκώς γύρω από τις δύο βραχονησίδες.

Όπως αποδεικνύεται από την ιστοσελίδα Marine Traffic σήμερα το μεσημέρι 12 Φεβρουαρίου στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων βρίσκεται η κορβέτα της Τουρκικής Ακτοφυλακής SG-703 Umut κλάσης Dost τα περιπολικά σκάφη TCSG-101 κλάσης KAAN 29 και TCSG 302 κλάσης KAAN 33, ενώ ένα ακόμη περιπολικό σκάφος το TCSG 61 κλάσης SAR 33  βρίσκεται στο λιμάνι του Yalıkavak Belediyesi, το οποίο απέχει από τα Ίμια μόλις 8,5 μίλια.

Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάσει η ιστοσελίδα Marine Traffic, η κορβέτα SG-703 Umut φαίνεται να έχει δημιουργήσει έναν φραγμό στην πρόσβαση των νησίδων από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ τα δύο άλλα σκάφη περιπολούν γύρω από τις νησίδες με το TCSG-101 να πλέει νότια των Ιμίων και το TCSG 61 στα βόρεια.

Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και αρκετές μέρες χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον με βάση αυτά που είναι γνωστά κάποια ελληνική αντίδραση.

Σημειώνεται ότι δύο από τα τέσσερα τουρκικά σκάφη φέρουν μόνιμο σταθερό οπλισμό σε αντίθεση με τα ελληνικά σκάφη της Ακτοφυλακής που δεν φέρουν κάποιο σταθερό οπλισμό, παρά μόνο μια θέση στην πλώρη όπου τοποθετείται ένα πολυβόλο των 7,62 χλστ με τον χειριστή του εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και στα πιθανά πυρά των αντιπάλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κορβέτα SG-703 Umut μήκους 88,4 μέτρων και εκτοπίσματος 1.725 τόνων, διαθέτει στην πλώρη ένα δίδυμο πυροβόλο 40L70 Oto Melara  των 40 χλστ και δύο σταθεροποιημένα πολυβόλα των 12,7 χλστ τύπου STAMP. Αντίστοιχα το περιπολικό TCSG 61 διαθέτει ένα πυροβόλο των 40 χλστ στην πλώρη.

Πηγή: https://www.defence-point.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν