Ένοπλες Δυνάμεις

«Αγαπημένοι συμμαθητές» … στον Στρατό

της Θάλειας Χούντα

Μπορεί, να λένε, ότι οι στρατιωτικοί είναι σκληροί άνθρωποι, λόγω των συνθηκών της εργασίας τους ή ότι είναι πιο λογικοί, πιο συντηρητικοί, πιο πειθαρχημένοι κλπ. Όλα αυτά έχουν μία ισχυρή δόση αληθείας. Όμως, ίσως, αυτά είναι, που κάνουν και την ποιοτική διαφορά μεταξύ των στρατιωτικών και των υπολοίπων.

Βέβαια, πριν ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι στρατιωτικοί μας πήγαν και αυτοί στο Σχολείο. Και εκεί, όπως όλοι οι άνθρωποι, έκαναν φιλίες με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους. Φιλίες, που αντέχουν στο χρόνο και με την πρώτη ευκαιρία, εκούσια ή ακούσια, αναθερμαίνονται.

Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι ένας συμμαθητής και μία συμμαθήτρια συναντιούνται και πάλι, μετά από χρόνια.

Ας υποθέσουμε, ότι οι συνθήκες τους βρήκαν, τον έναν στρατιωτικό και την άλλη παντρεμένη με στρατιωτικό.

Ας υποθέσουμε, ότι η παλιά σχολική φιλία αναθερμάνθηκε και η συμμαθήτρια αποφασίζει, να βοηθήσει και να προωθήσει τον παλιό συμμαθητή – στρατιωτικό.

Ας υποθέσουμε, ότι αυτή η βοήθεια και η προώθηση έρχονται, παρ’ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και παρ’ ότι άλλοι στρατιωτικοί θα χάσουν την ευκαιρία τους – που την δικαιούνται σε κάθε περίπτωση.

Κοινώς, ας υποθέσουμε, ότι η συμμαθήτρια άμεσα παρεμβαίνει στον στρατιωτικό σύζυγό της υπέρ του παλιού συμμαθητή και αυτή είναι, που ¨διατάζει εν τοις πράγμασι¨.

Μήπως πρέπει, να εντάξουμε τον Στρατό μας στο Υπουργείο Παιδείας; Για χάρη των παλιών συμμαθητών!

Μήπως πρέπει, το ΥΠΕΘΑ να διοργανώνει γιορτές, για την επανένωση των παλιών αγαπημένων συμμαθητών από την εποχή του σχολείου;

Όλοι οι υπόλοιποι έντιμοι στρατιωτικοί, που, ευτυχώς, είστε η μεγάλη πλειοψηφία των ενστόλων και ενεργείτε ανεξαρτήτως φιλιών και γνωριμιών, με μόνους γνώμονες την πίστη στην Πατρίδα και το Κύρος του Στρατού, πάνω και από τις οικογένειές σας, να ξέρετε, ότι έχετε την πλήρη εκτίμηση και αναγνώριση του συνόλου της Ελληνικής Κοινωνίας και τέτοια φαινόμενα συμμαθητών είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Η συνέχεια του άρθρου θα είναι άμεση και με τα ονόματα των συμμαθητών!

Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας