Εθνικά Θέματα

¨Μην μιλάτε στους άντρες¨

Απέδωσαν το σχολείο στο ίδρυμα: Στο μάθημα Κορανίου τους λένε ¨Μην μιλάτε με άντρες¨

Κρατικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη, αποδόθηκε για τους καλοκαιρινούς μήνες στο ίδρυμα Χαϊράτ για να οργανώσει εκεί μαθήματα κορανίου

Σύμφωνα με την είδηση του Σεϊχάν Αβσάρ από την Τζουμχουριέτ, το γυμνάσιο Στρατηγού Εσρέφ Μπιτλίς στην περιοχή Σουλτάνγκαζί, αποδόθηκε για την καλοκαιρινή περίοδο στο ίδρυμα Χαϊράτ.

Το ίδρυμα είχε βγάλει ανακοίνωση από τον Μάιο και μόλις έκλεισε το σχολείο άρχισε να δραστηριοποιείται. Η εκπαίδευση διαρκεί δύο ώρες, μετέχουν παιδιά της πρώτης τάξης και το μάθημα γίνεται ξεχωριστά για αγόρια και κορίτσια.

¨Μην μιλάτε σε άντρες, μην τους εμπιστεύεστε¨
Μαθήτρια 12 ετών που μετείχε ως μουσαφίρισσα-μαθήτρια, είπε πως οι δασκάλες φορούσαν τσαρσάφ και φαινόταν μόνο τα μάτια τους, προσθέτοντας πως ¨Η δασκάλα που μας έκανε μάθημα , φαινόταν μόνο τα μάτια της. Στα χέρια της φορούσε μαύρα γάντια. Είχα περιέργεια για το πρόσωπο της, αλλά δεν μπόρεσα με τίποτε να το δω¨.

Μάλιστα τον πρώτο καιρό που μετείχε στο μάθημα, μια μαθήτρια 8 ετών της είπε: ¨Η δασκάλα μας μας λέει πως δεν πρέπει να μιλάμε με άντρες και δεν πρέπει ποτέ να τους εμπιστευόμαστε. Άλλωστε και οι τάξεις μας είναι χωριστές¨.

¨Κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά..¨
Η μητέρα της μαθήτρια ανέφερε τα εξής: ¨Αρχικά μου είχε φανεί σαν ωραία ιδέα να μάθει το παιδί την θρησκεία του. Όταν έμαθα το περιεχόμενο των μαθημάτων αποφάσισα όμως να μην το στείλω. Όταν είδα και τις δασκάλες φρίκαρα. Με τα τσαρσάφ που φορούσαν τρόμαζαν το παιδί μου. Παιδιά που του κάνουν πλύση εγκεφάλου και μετέχουν σε ακραίες οργανώσεις. Αυτού του είδους τα μαθήματα πρέπει να εμποδιστούν. ¨

Πηγή: https://tourkikanea.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας