Διεθνή

Εικόνες-σοκ από το Ρίο: Σε αυτά τα νερά θα αγωνιστούν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρόκειται για εικόνες ντροπής, οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, μετά και το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail»: τα νερά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, που φιλοξενεί σε λίγες ημέρες από σήμερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι τόσο βρώμικα που ήδη κάποιες αθλητικές αποστολές αμφιβάλλουν εάν θα συμμετάσχουν σε αθλήματα, όπως η κωπηλασία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, υπάρχει ήδη έρευνα, βάσει της οποίας τα επίπεδα μόλυνσης των νερών είναι μέχρι και 1,7 εκατομμύρια φορές πάνω από το όριο που αρχίζει να κρίνεται ανησυχητικό στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, «σε αυτά τα επίπεδα μόλυνσης αρκεί να καταπιεί κανείς τρεις κουταλιές νερού για να του προκληθούν προβλήματα υγείας, από το στομάχι και το αναπνευστικό, μέχρι την καρδιά και τον εγκέφαλο». Οι κολυμβητές στην ανοιχτή θάλασσα, οι ιστιοπλόοι και οι κωπηλάτες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτή την «υγειονομική βόμβα».

Σκουπίδια, πλαστικά, ελαστικά και βούρκος μέσα στη θάλασσα συνθέτουν ένα θλιβερό θέαμα.

Οι εικόνες της ρύπανσης με τα βρώμικα νερά στη βραζιλιάνικη πόλη που θα φιλοξενήσει την κορυφαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση είναι, το λιγότερο, αποκρουστικές.

Εικόνες-σοκ από το Ρίο: Σε αυτά τα νερά θα αγωνιστούν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

rio3 rio2

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail

newsbomb

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας