Πολιτική

Η ώρα της αλήθειας για τους πολιτικούς με offshore και εταιρίες στο εξωτερικό

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αφού στις 6 Αυγούστου λήγει η προθεσμία των 60 ημερών εντός της οποίας θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» για offshore εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες συνεργάσιμες και μη φορολογικά.

Υπενθυμίζεται ότι η καθολική απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρίες του εξωτερικού για τους πολιτικούς αποτέλεσε προσωπική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα μετά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης – βασιζόμενη σε δημοσιεύματα – για «παράθυρο» συμμετοχής πολιτικών σε υπεράκτιες εταιρίες.

Αρχικά η διάταξη που καταργείτο απαγόρευε τη συμμετοχή πολιτικών σε εταιρείες του εξωτερικού οι οποίες έδρευαν σε μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη και κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

Με την επίμαχη τροπολογία διορθώθηκε η διάταξη για τις offshore και πλέον καθιερώνεται καθολική απαγόρευση συμμετοχής σε αλλοδαπές εταιρείες.

Και τροποποιούνται επιμέρους διατάξεις του ν. 3213/2003, όπως ισχύει, αναφορικά με τα υπόχρεα προς δήλωση «πόθεν έσχες» πρόσωπα, το περιεχόμενο της δήλωσης, τα όργανα ελέγχου κ.λπ. Ενώ τίθεται και αποκλειστική προθεσμία εξήντα ημερών για την υποχρέωση μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων από τα υπόχρεα πρόσωπα.

 

tribune

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας