Εθνικά Θέματα

“Κανένα πρόβλημα για το ΝΑΤΟ η επανασύνδεση Τουρκίας-Ρωσίας”! Μόνο στην Ελλάδα απαγορεύονται οι σχέσεις

Όταν η Ελλάδα προσεγγίζει τη Ρωσία είναι πρόβλημα.Όταν η Τουρκία κάνει το ίδιο δεν υπάρχει κανένα θέμα! Η ευρωπαϊκή λογική του παραλόγου εκφράζεται κυρίως από την “ηγέτιδα” δύναμή της τη Γερμανία.

Ο Ερντογάν είναι προφανές ότι έχει ποντάρει πολλά στην επανασύνδεση Άγκυρας-Μόσχας.Το ραντεβού του με τον Πούτιν αύριο έχει σημάνει γενικό συναγερμό στη Δύση.Παρόλα αυτά το Βερολίνο εμφανίζεται πολύ συγκαταβατικό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ “η Γερμανία δεν πιστεύει πως ένα λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα επηρέαζε τον ρόλο της Τουρκίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι σημαντικό για τις δύο χώρες να επικοινωνούν, δεδομένων των απειλών στην περιοχή και των αντίστοιχων ρόλων που έχουν αναλάβει για τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου στην Συρία.

“Δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα έχει συνέπειες για τη σύμπραξη ασφαλείας εντός του ΝΑΤΟ”, δήλωσε η εκπρόσωπος Σαβσάν Χέμπλι. “Η Τουρκία είναι και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος εντός του ΝΑΤΟ”.

Η Χέμπλι δήλωσε επίσης πως το υπουργείο δεν έχει γνώση ότι η Τουρκία κάνει χρήση βασανιστηρίων εναντίον αυτών που κατηγορούνται ότι βοήθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Τόσο η ίδια όσο και μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβαν ότι η αποκατάσταση της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε το τέλος της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

militaire

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας