Διεθνή

Κριμαία: Ρωσικές ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκτελούν ασκήσεις

Ρωσικές ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις εκπαιδεύονται στην Κριμαία σε θέματα επιμελητειακής υποστήριξης, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, στρατηγό Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ.

Ρωσικές μονάδες υποστήριξης πραγματοποιούν στην Κριμαία ασκήσεις επιμελητειακής και υλικής υποστήριξης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ υπογραμμίζει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην RedaktionsNetzwerksDeutschland (RND) ότι η Ρωσία προκάλεσε μεγάλη κρίση με την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και με την υποστήριξή της προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Ευρώπη όφειλε να αντιδράσει κατά της παραβίασης αυτής των βασικών αρχών», σημειώνει η Μέρκελ στη συνέντευξή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτει ότι μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εργάζονται με «όλες τους τις δυνάμεις» για να παροτρύνουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός παρ’ όλες τις δυσκολίες.

«Αυτό είναι και παραμένει το κριτήριο για το μέλλον των κυρώσεων», σημειώνει η καγκελάριος Μέρκελ.

Η ΕΕ συμφώνησε τον Ιούνιο να επεκτείνει έως τα τέλη του Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία στον ενεργειακό, οικονομικό και αμυντικό τομέα όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και άλλοι Σοσιαλδημοκράτες, έχουν υιοθετήσει ωστόσο έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο, λέγοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να καταργήσει σταδιακά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία αν υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας