Σώματα Ασφαλείας

Σάλος για το νέο σχέδιο νόμου για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Ποικίλες αντιδράσεις φαίνεται να προκαλέσουν οι αλλαγές που προωθούνται στο σχέδιο νόμου που έχει προετοιμάσει το ΓΕΕΘΑ για τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων. αφού θα ταράξουν το σημερινό κατεστημένο στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Το σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Επιτελείο και έχει προωθηθεί ήδη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας,περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αναλάβουν τη διοίκηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στελέχη που έχουν γνώσεις διοίκησης και να απεμπλακούν οι στρατιωτικοί γιατροί από αυτά τα καθήκοντα.

Το σκεπτικό αυτής της ρύθμισης δηλαδή είναι πως ο διοικητής του νοσοκομείου δεν χρειάζεται να είναι γιατρός. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:“Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν αναπτυχθεί και οι επιστήμες. Στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν παντού διοικητές γιατρούς. Στα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο όμως την διοίκηση αναλαμβάνουν στελέχη που έχουν και τις ανάλογες γνώσεις”.

Οι ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο, το οποίο μαθαίνουμε ότι είναι ήδη έτοιμο, αναθέτουν σε διοικητικά στελέχη τα καθήκοντα που αφορούν τα θέματα προσωπικού, τα διοικητικά και τα οικονομικά, ενώ οι στρατιωτικοί γιατροί περιορίζονται καθαρά σε θέματα επιστημονικά.

Ο διοικητής μπορεί να είναι είτε απλός πολίτης είτε στρατιωτικός αλλά δεν θα είναι γιατρός. Έτσι, ο διοικητής θα είναι προσανατολισμένος στη διοίκηση, το προσωπικό, τις προμήθειες, τα οικονομικά θέματα και τα θέματα της συντήρησης και ανάπτυξης των εγκαταστάσεων. Ο διευθυντής του νοσοκομείου που θα είναι γιατρός θα έχει τον έλεγχο της παροχής των υγειονομικών υπηρεσιών.
Όπως όλα δείχνουν ωστόσο η κατάθεση αναμένεται να γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας