Διεθνή

Το σχεδιασμό για την περίπτωση της επίλυσης του Κυπριακού μελετούν τα Ηνωμένα Έθνη

Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται στο στάδιο μελέτης του σχεδιασμού για εφαρμογή της λύσης του Κυπριακού, σε περίπτωση συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις. Αυτό άφησε σαφώς να εννοηθεί η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

«Εάν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων τελικώς καταλήξουν σε συμφωνία, τότε ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών για υποστήριξη της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να εξεταστεί σε λεπτομέρεια», δήλωσε η Ελίζεμπεθ Σπέχαρ, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Ιούνιο.

Σε συνέντευξη στο online περιοδικό «Politically Speaking» της Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στο λογαριασμό twitter του Διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρο, η κ. Σπέχαρ σημειώνει πως ήδη υπήρξαν ενδείξεις από πλευράς του Συμβουλίου Ασφαλείας εδώ και λίγο καιρό, πως αναμένει να υπάρξει σχεδιασμός σε περίπτωση λύσης.

«Έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται κάποιες σκέψεις. Την ίδια ώρα πολλά θα εξαρτηθούν, κατά κύριο λόγο, από το τι θα ζητήσουν από εμάς οι ηγέτες καθώς και από το πλαίσιο της προτεινόμενης λύσης στην οποία θα καταλήξουν», αναφέρει η κ. Σπέχαρ.

Επίσης, ανέφερε πώς με δεδομένο το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια και έχουν ασχοληθεί με πολλά από τα ίδια θέματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να αντλήσουν πολλά από το παρελθόν από διάφορες οπτικές γωνίες.

«Υπάρχει νόημα στο να είναι κάποιος καλός γνώστης του τί έχουμε (τα Ηνωμένα Έθνη) κάνει μέχρι τώρα και να γίνεται αξιολόγηση αυτής της εμπειρίας με προσοχή καθώς προχωράμε μπροστά», δήλωσε η κ. Σπέχαρ.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας