Εθνικά Θέματα

14.000 Έλληνες πήγαν στα Σκόπια και σχεδόν 4.000 στην Τουρκία σε 12 μέρες!

Με τον κορωνοϊό να δείχνει τα δόντια του και την Τουρκία να προκαλεί όπου και όπως μπορεί, ο ελληνικός πληθυσμός συνεχίζει τα πέρα-δώθε στη γειτονική χώρα.

Και όχι μόνο εκεί, αφού κι ένας άλλος γείτονας έχει την τιμητική του και μάλιστα με μαζικές ελληνικές επισκέψεις.

Ο λόγος για τη «Βόρεια Μακεδονία», την οποία… τίμησαν σχεδόν 15.000 Έλληνες από την 1η Ιουλίου έως και χθες (13/7), περνώντας από Ευζώνους και Δοϊράνη, είτε για να κάνουν τις αγορές τους, είτε για να επισκεφθούν τα καζίνο.

Οι τοπικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας έχουν αρχίσει να αντιδρούν, καθώς τα Βαλκάνια είναι το τελευταίο διάστημα ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας, με συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, εισαγόμενα και μη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Sputnik, από τις 10 Ιουλίου έως και χθες (13/7) το βράδυ από τους Ευζώνους πέρασαν στη Βόρεια Μακεδονία, 4.901 Έλληνες, ενώ από το συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, είχαν διέλθει με κατεύθυνση τη γειτονική χώρα 2.181 Έλληνες.

Πέρσι, όλον τον Ιούλιο είχαν περάσει από τους δύο συνοριακούς σταθμούς προς Σκόπια 54.154 Έλληνες.

Οι Θρακιώτες στην Τουρκία
Όπως αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μάλιστα και μεταφέρει το xanthinea.gr, «τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες».

Ο κ. Πέτροβιτς απηύθυνε θερμή παράκληση να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής από όσους Έλληνες υπηκόους πάνε κι έρχονται στις γειτονικές χώρες: «Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους».

Πηγή: https://alldaynews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας