Ένοπλες Δυνάμεις

401 ΓΣΝΑ – Εγκαίνια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Μονάδας Ενδοσκοπήσεων

Την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018, εγκαινιάστηκε στο 401 ΓΣΝΑ, η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς και η νέα Μονάδα Ενδοσκοπήσεων.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, διαθέτει άρτιο τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, έχει στελεχωθεί με εξαιρετικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εντός αυτής αναπτύχθηκαν θέσεις παροχής θεραπείας νεφρικής υποκατάστασης. Στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονάδας έχουν διαμορφωθεί γραφεία ιατρών, ανάπαυσης και ενδιαίτησης του προσωπικού, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκε πλήρες δίκτυο του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού προσωπικού. H Μονάδα ονομάσθηκε «Μονάδα Τεχνητού – Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Καραμήτσος», σε ένδειξη τιμής στον αποβιώσαντα σε ώρα καθήκοντος εντός του Νοσοκομείου Ταξίαρχο (ΥΓ) Κωνσταντίνο Καραμήτσο.

Η νέα Μονάδα ενδοσκοπήσεων, δημιουργήθηκε μετά την ανακαίνιση των χώρων των παλαιών χειρουργείων, είναι πολλαπλών χρήσεων καθώς διαθέτει αίθουσες ενδοσκοπήσεων του Γαστρεντερολογικού, του Πνευμονολογικού και του Ουρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου. Με την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε, η νέα Μονάδα θα μπορεί να καλύπτει καθημερινά μεγάλο αριθμό διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου περίθαλψη.
Το Γενικό επιτελείο Στρατού ευχαριστεί θερμά την Εθνική Τράπεζα για την ανιδιοτελή προσφορά στο 401 ΓΣΝΑ του ποσού των 160.000 ευρώ, με το οποίο αγοράστηκαν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τα οποία εξοπλίζουν τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Επιπρόσθετα, εγκαινιάσθηκε το νεοσύστατο Στρατιωτικό Ταχυδρομικό Γραφείο του 401 ΓΣΝΑ, για την εξυπηρέτηση του προσωπικού, των νοσηλευομένων και των συνοδών τους.

Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η υλοποίηση των έργων, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο πλαίσιο του Οράματος του ΓΕΣ, από το εξαιρετικό προσωπικό μας.

Με τα παραπάνω έργα που ολοκληρώθηκαν, αλλά και με αυτά που έχουν προγραμματισθεί και ήδη έχουν δρομολογηθεί, υλοποιείται στην πράξη η ανακήρυξη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του 2018, ως «Έτους Μέριμνας» για το προσωπικό μας.

Ευελπιστούμε, οι νέες Μονάδες που εγκαινιάστηκαν να είναι πάντα άδειες.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

Οδοιπορικό στα Πομακοχώρια

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις