Η Κραυγή του Ενστόλου

Αφιερωμένο στους νεκρούς της Marfin

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έστω και αν είναι τόσο λίγο και έρχεται μετά από τόσο πολύ καιρό, η πλακέτα στη μνήμη των νεκρών της Marfin ήταν το ελάχιστο που οφείλει η Πολιτεία σε εκείνους τους ανθρώπους, που πλήρωσαν με τη ζωή τους τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ και την ΑΝΑΡΧΙΑ στη χειρότερη μορφή τους.

 

«ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ» φώναζαν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ στους ανθρώπους που καλούσαν σε βοήθεια για τις ζωές τους.

Η αναθηματική πλακέτα, που θα τοποθετηθεί σύντομα στον τόπο του εγκλήματος, θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και Δημοκρατική επαγρύπνηση και θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας.
«Ποτέ πια», είπε ο Πρωθυπουργός αναγγέλλοντας την πρωτοβουλία από το βήμα της Βουλής προχθές κατά τη δεκάτη επέτειο του τραγικού γεγονότος.

Ως προς τη λήθη και την καταπολέμησή της η πλακέτα έχει πράγματι χρησιμότητα διότι θυμίζω ότι μόλις πέρυσι ο Γιώργος ΚΥΡΙΤΣΗΣ, τότε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει ότι ΔΕΝ θυμόταν νεκρούς ούτε τραγικά περιστατικά από μολότοφ.

Η πλακέτα εφεξής θα το θυμίζει σε όποιον έχει ασθενή μνήμη.

Ωστόσο δικαίωση για τους συγκεκριμένους νεκρούς δυστυχώς δεν μπορεί να είναι εφόσον οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος παραμένουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ. Τουλάχιστον όμως αυτή η Δημόσια αναγνώριση σώζει την αξιοπρέπεια του Κράτους που τόσο καιρό αγνοούσε εξοργιστικά την ολιγωρία του, διότι όταν αθώοι πολίτες πληρώνουν με τη ζωή τους την Αναρχία τότε το Κράτος έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ στη βασικότερη υποχρέωσή του.

Μακάρι πάντως η πρωτοβουλία της αναθηματικής πλακέτας να είναι ένα πρώτο βήμα από την πλευρά του Κράτους για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και την απόδοση Δικαιοσύνης. Οι σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ επιτρέπουν την αμυδρή ελπίδα ότι θα καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια για την αποκάλυψη των ενόχων αυτού του εγκλήματος.Άλλωστε ο ίδιος δεν ήταν και τότε επικεφαλής του ίδιου Υπουργείου;

Επομένως ίσως να αντιλαμβάνεται τη συγκεκριμένη ευθύνη και ως προσωπική.
Σ’ ένα όμως νομίζω ότι σφάλλει ο Υπουργός όταν υποστηρίζει ότι «ιδέες που σκοτώνουν δεν είναι ανθρώπινες».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Υπουργέ μου είναι εντελώς ανθρώπινες.

Άλλο όμως αν είναι ακατάλληλες για πολιτισμένους ανθρώπους όπως έχει αποδείξει επανειλημμένως η Ιστορία.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post