Ένοπλες Δυνάμεις

Α/ΓΕΕΦ: Η «μπάλα στην εξέδρα»!

της Θάλειας Χούντα

Οι αποκαλύψεις του GorgaNews σχετικά με την μετάθεση – σκάνδαλο του υπόδικου Συνταγματάρχη Παύλου Αδακτυλίδη στην Κύπρο και μάλιστα στη θέση του συντονιστή του Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, καθώς και οι δικαστικές εξελίξεις εναντίον του, έχουν εκθέσει τους πολιτικούς του φίλους αλλά και ανώτατους στρατιωτικούς, που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε ενεργούσαν σκοπίμως προς υποστήριξή του, παρά τα στοιχεία που υπήρχαν και ¨μιλούσαν¨.

Πριν προχωρήσουμε σύντομα σε ονόματα και γεγονότα, θα θέλαμε να θέσουμε δημοσίως δύο ερωτήματα προς τον Α/ΓΕΕΦ:

Α) Έχουν κινηθεί, ως όφειλαν, οι προβλεπόμενες διαδικασίες εσωτερικών κρίσεων για τον συγκεκριμένο Συνταγματάρχη; και Β) Είναι, τουλάχιστον, από ηθικής πλευράς αποδεκτή η παραμονή στη θέση, που έχει ο συγκεκριμένος Συνταγματάρχης, παρ’ όλες αυτές τις εκκρεμότητες;

Η όλη διαδικασία πλέον είναι στο ανώτατο επίπεδο, αλλά οι  βασικές θέσεις του Α/ΓΕΕΦ που συνέβαλαν σε αυτή, παραμένουν και συνεκτιμώνται:

Δεν ήξερε τίποτα, όταν έκανε την πρόσκληση!

Δεν ήξερε τίποτα, όταν έκανε την τοποθέτηση!

Δεν ήξερε τίποτα, όταν υπέγραφαν η πολιτική ηγεσία και άλλοι ανώτατοι!

Τώρα όμως, που θα εκτεθούν πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα και καταστάσεις, Μήπως θυμηθεί κάτι;

Το ¨να κλωτσάς την μπάλα στην εξέδρα¨, δεν είναι αναγκαία η καλύτερη λύση. Γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος, ούτε πως θα αντιδράσει η ¨εξέδρα¨ ούτε πως θα σου επιστρέψει την ¨μπάλα¨, ακόμα και αν είστε σε συνεννόηση.

Εν τέλει, υπάρχουν και οι ¨εξωγηπεδικοί¨ παράγοντες, που έχουν το νου τους!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας