Ένοπλες Δυνάμεις

Α/ΓΕΕΦ: Κουμπάρε …»ποιος λαλεί και ποιος χορεύει!»

της Θάλειας Χούντα

Τελικά, όσο απλή και ευκρινής, θεωρούσα, ότι είναι η Ελληνική γλώσσα τόσο αποδεικνύεται, ότι είναι ¨δύσκολη¨, όταν πρέπει, να εξηγήσεις τα ανεξήγητα. Επίσης, επειδή και στην Κύπρο χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα, μαζί με τους τοπικούς ιδιωματισμούς, θεωρούσα, ότι θα είναι κατανοητές κάποιες απλές τοποθετήσεις.

Κι όμως, ο Α/ΓΕΕΦ έρχεται, για να μας αποδείξει, ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο, απ’ όσα έχουμε σαν δεδομένα.

Σε απλή ερώτηση, «τι σκοπεύει να κάνει με τον δις κατηγορούμενο στη Δικαιοσύνη συνταγματάρχη Παύλο Αδακτυλίδη», έδωσε απάντηση, ότι «είναι σε εξέλιξη ε.δ.ε.». Κοινώς … κανένα σημείο επαφής! Τι σχέση έχει η Δικαιοσύνη, που προχωράνε οι υποθέσεις, με το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης, που είναι εν εξελίξει;

Πως μπορεί ένας αξιωματικός, που περνάει Ανακριτή και που παραπέμπεται δικονομικά, να υπηρετεί ακόμη σε καίρια θέση, να διατάζει και να συντονίζει επιτελικά  τους άλλους στρατιωτικούς;

Και για να εξηγούμαι, γνωρίζω την ιδιότητα του δικονομικά και του πειθαρχικά κατηγορούμενου και την ιδιότητα του ένοχου. Και μέχρι τώρα, όλες οι διαδικασίες που αναφέρω, είναι για την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Αν θυμάσαι, το ¨απολογούμαι¨, που χρησιμοποιούν στην Κύπρο για να εκφράσουν τη συγγνώμη τους, στην περίπτωσή μας, το χρησιμοποιούμε κυριολεκτικά, όπως το ακούς. Κάποιος αξιωματικός σου απολογείται.

Οι … περιβόητες δηλώσεις περί «του κύρους του Στρατού», προφανώς, εφαρμόζονται από τον Α/ΓΕΕΦ μόνο σε χαμηλόβαθμους ή μόνο σε όσους δεν ήταν ¨συμμαθητές¨. Το έχω άλλωστε ξαναγράψει, ότι οι σχέσεις και η αγάπη μεταξύ των συμμαθητών είναι κάτι πολύ δυνατό αλλά δεν μπορεί, να υπερσκελίζουν τα πάντα.

Το ¨δεν βαριέσαι¨ και το ¨άσε τον καιρό να περνάει¨ δεν θα έχει εφαρμογή εδώ. Ήδη, υπήρχαν διαδικασίες που έπρεπε, να είχες κάνει και δεν έκανες. Γιατί και γνώριζες εξ’ αρχής και όφειλες, να γνωρίζεις και τελικά, αποδέχτηκες όσα γνώριζες και παρά ταύτα, προσκάλεσες. Και όταν ερωτάσαι κάτι συγκεκριμένο, καλό είναι, να είναι συγκεκριμένη και η απάντηση.

¨Κουμπάρε¨ Α/ΓΕΕΦ, πλέον είναι η δική σου επιλογή η από εδώ και πέρα συνέχεια της υπόθεσης.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας