Η Κραυγή του Ενστόλου

Άγνωστες οι συνέπειες του 2ου κύματος της πανδημίας

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Κάποιοι έχουν τρομάξει.

Βλέπουν τους αρνητές του COVID-19 να εξαπλώνονται το ίδιο γρήγορα με τον ίδιο τον COVID-19.

Βλέπουν ότι ορισμένα Μ.Μ.Ε σύρονται από τον ανταγωνισμό της συγκίνησης και δίνουν βήμα στις φαντασμαγορικές εναλλακτικές πραγματικότητες.

Βλέπουν ένα κλίμα που τους θυμίζει 2010 – 2012.

Τότε ακόμη και τα Μedia που καταγγέλλονταν ως Συστημικά είχαν δοκιμάσει, για λόγους εμπορικής επιβίωσης, να γίνουν ηχεία του ακροατηρίου τους μεγαφωνίζοντας τις φοβίες και τις φαντασιώσεις του.

Τώρα φαίνεται να έχει πάλι τεθεί σε κίνηση ο μύλος των μύθων. Το Infotainment εξισώνει τους Επιδημιολόγους με τους ριαλιτζήδες, όπως κάποτε εξίσωνε τους Πολιτικούς με τον Αρτέμη ΣΩΡΡΑ.

Είναι οι Αντικορωναϊκοί οι νέοι Αντιμνημονιακοί;

Υπάρχει έτοιμο ποίμνιο και ποιμένες με το οποίο η Κυβέρνηση επιλέγει να μην αναμετρηθεί προκειμένου να μην το δαιμονίσει.

Υπάρχει και η Αντιπολίτευση που δείχνει διαρκώς έτοιμη να ξαναγυρίσει στον παλιό της ρόλο δηλαδή του σκουπιδοφάγου της οργής.

Με όρους συμβατικής πολιτικής τ’ ακροατήρια μοιάζουν ασύμπτωτα.

Το Αντιμνημόνιο όμως έχει αποδείξει ότι στις Κρίσεις οι διαχωριστικές γραμμές θολώνουν με τον πρώτο ψεκασμό.

Παρά τις ευνοϊκές συνθήκες επώασης οι κυβερνητικοί φόβοι για Κίνημα φαίνονται σήμερα υπερβολικοί.

Παρόμοιους φόβους περί νέας Αντισυστημικής συσπείρωσης άκουγε κανείς από τις λιπόψυχες καρδερίνες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και την εποχή που οι πλατείες γέμιζαν για τις Πρέσπες.

Οι καρδερίνες διαψεύστηκαν εκλογικά.

Στις κάλπες η έλλογη προσδοκία μιας κάποιας προόδου εξανέμισε την αγανακτισμένη άρνηση.

Το μόνο που θα μπορούσε να βγάλει τους Αντικορωναϊκούς από το περιθώριο θα ήταν η συντριβή αυτής της προσδοκίας δηλαδή η εμπρηστική δύναμη μιας Οικονομικής καταστροφής.

Η ισχύς του εν δυνάμει Κινήματος είναι ανάλογη με το ποσοστό της Ανεργίας και όχι με άλλους δείκτες πολιτισμικής δυσανεξίας που τα Συστημικά Κόμματα έχουν δείξει ότι μπορούν ευκολότερα ν’ απορροφήσουν.

Το ερώτημα είναι αν κινδυνεύουμε να δούμε υποτροπή της Ανεργίας σε βαθμό που δεν θα είναι Πολιτικά διαχειρίσιμος.

Πόσο θα αντέξει η Οικονομία με επιχειρήσεις που προτιμούν να κλείσουν και ν’ αποζημιωθούν παρά να λειτουργούν με υγειονομικούς περιορισμούς που καθιστούν ανέφικτη την επιβίωσή τους;

Η αυτάρεσκη απάντηση από Κυβερνητικής πλευράς είναι ότι στους Κλάδους που επλήγησαν περισσότερο το πρώτο κύμα παρέσυρε μεν τον τζίρο αλλά ΔΕΝ προκάλεσε λουκέτα.

Τα μέτρα δούλεψαν.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας