Ένοπλες Δυνάμεις Στη διόπτρα της Θάλειας

Αλκιβιάδης Στεφανής: ΨΕΥΤΗΣ με έγγραφα του Στρατοδικείου!

Η αρθρογραφία έχει σκοπό, να ασκεί κριτική, στα πρόσωπα που απασχολούν τον δημόσιο βίο και οι ενέργειές τους έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στους πολίτες όσο και στους ιεραρχικά συνεργάτες τους. Σήμερα, θα παραθέσουμε αυτούσια τα στοιχεία, που αναδεικνύουν τα γεγονότα και αποδεικνύουν τη συμπεριφορά  ενός τέτοιου προσώπου.

Αρχικά, πρέπει να γίνει αναφορά στο αρ. 10 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «1. Καθ’ ένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο. 2. … 3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών μέσα σε ορισμένη προθεσμία όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει …»

Ο νυν ΥΦΕΘΑ και τότε Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε γίνει από πολίτη αποδέκτης αναφορών – αιτήσεων, επί των οποίων δεν απάντησε επί πολλούς μήνες, ασχέτως του τι αναφέρει το Σύνταγμα, το οποίο και έπρεπε, να τηρεί.

Αναγκάστηκε πλέον η πολίτης και απευθύνθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου ο νυν ΥΦΕΘΑ και τότε Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής κατέθεσε εγγράφως σε Δικαστήριο: «… Επισημαίνεται συναφώς, ότι το σύνολο των επιστολών – αναφορών που έχει αποστείλει η αιτούσα στο ΓΕΣ έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών».

«Η θέση του Αλκιβιάδη Στεφανή»:


Η πολίτης, εύλογα μετά από αυτό, κατέθεσε έγγραφη ερώτηση στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών περί της πορείας των αναφορών της. Η άμεση απάντηση της Εισαγγελίας γράφει: «Σε απάντηση της σχετικής αιτήσεώς σας, σας γνωρίζουμε ότι, με βάση τα αναγραφόμενα σε αυτή στοιχεία δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση των αιτούμενων εγγράφων στο βιβλίο πρωτοκόλλου της υπηρεσίας μας …»

«Η θέση του Γ.Ε.Σ.»:


Το θέμα πλέον είχε γίνει περίπλοκο, αφού αποδεδειγμένα κάποιος έλεγε ψέματα στην πολίτη δηλ. ή ο νυν ΥΦΕΘΑ και τότε Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής ή η Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών.

Δεν θα κάνουμε τώρα αναφορές στα παρακάλια, ικεσίες, υποσχέσεις κλπ από την πλευρά του Αλκ. Στεφανή προς την πολίτη αλλά, αν απαιτηθεί και αυτό θα γίνει.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα κλήθηκε το ΓΕΣ, ώστε να ενημερώσει επίσημα, δεδομένου ότι η αποστολή των αναφορών – κατά τον  νυν ΥΦΕΘΑ και τότε Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή – θα είχε λάβει, όπως προβλέπεται, αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένου εγγράφου.

Η απάντηση του ΓΕΣ μετά την αποστρατεία του Αλκ. Στεφανή αναφέρει: «Επιπροσθέτως, οι αναφορές και αιτήσεις της … προς τον κ. Α/ΓΕΣ δεν διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών, όπερ σημαίνει ότι το υπ’ αρ. πρωτ. ….. έγγραφο της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα».

Τα επίσημα αυτά έγγραφα – που έχουμε στην κατοχή μας σε περίπτωση αμφισβήτησης – αποδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα: ο νυν ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ΨΕΥΤΗΣ, αφού δεν δίστασε, όντας Α/ΓΕΣ, να αναφέρει εγγράφως ψέματα σε Δικαστήριο αλλά και Αδίστακτος αφού προσπάθησε εσκεμμένα, να μεταθέσει την ευθύνη στους τότε συναδέλφους του Στρατοδίκες.

Πέραν των νομικών, το θέμα είναι τεράστια Ηθικό και πλήρως αποδεικτικό της συμπεριφοράς του νυν ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Αν συνυπολογίσουμε ότι (α) έβαλε την μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού να παίξει ροκ κομμάτι στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, (β) καρατομήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέραν των δέκα άξιων Αντιστρατήγων για να γίνει ο ίδιος Αρχηγός, (γ) παρέμεινε δύο χρόνια Αρχηγός, (δ) επανήλθε σαν Υφυπουργός σε άλλη Κυβέρνηση από αυτή που τον έκανε Αρχηγό και (ε) ανέκυψε πολιτικό θέμα με τα ¨Μεταπτυχιακά¨ του, γίνεται κατανοητή η όλη πορεία του έναντι των λοιπών Στρατιωτικών.

Αυτός είναι ο ΥΦΕΘΑ, που «τυχαία» σε κάθε του κίνηση υπάρχουν και χίλιες φωτογραφίες του, που θα μας «έσωζε» με την διαχείριση του προσφυγικού – έως της πρόσφατης άρσεως των αρμοδιοτήτων του και της υποβάθμισής του – και που θέλει ακόμη να έχει λόγο για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων με την επιλογή προσώπων.

Οφείλουμε δε να ενημερώσουμε, ότι η κάθε μελλοντική αναφορά στο όνομά του και για οποιαδήποτε αιτία θα συνοδεύεται από το «ΨΕΥΤΗΣ», κάτι που κατόρθωσε και κέρδισε επάξια.

Να τον χαίρεσαι κ. Πρωθυπουργέ τον ΨΕΥΤΗ Υφυπουργό σου Αλκιβιάδη Στεφανή!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας