Εθνικά Θέματα

Αλβανικό δημοσίευμα: Ο Παπαδημούλης λέει ο Κατσίφας ήταν ένοπλος εξτρεμιστής και όχι ήρωας!

Ο Δημήτριος Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους Έλληνες να είναι πιο συγκρατημένοι μετά την εκδήλωση στους Βουλιαράτες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Δήλωσε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς, ήταν εξτρεμιστής και δεν χρειάζεται να γίνει ήρωας από τους Έλληνες.

Η Ελλάδα, ως το παλαιότερο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας στα Βαλκάνια,   ισχυρότερη και πλουσιότερη θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος, ώστε να αντιμετωπίζει αυτά τα λυπηρά γεγονότα με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα.

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να μειώσουμε τους τόνους, να σταματήσουν οι άλλοι να εκμεταλλεύονται πολιτικά αυτό το θέμα από την πολιτική που παίζεται και στις δύο πλευρές των συνόρων από πολιτικούς ή δημοσιογράφους και να διασφαλίσουμε την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην αποσαφήνιση των συνθηκών υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», γράφει το κείμενο.

«Φυσικά, αυτός ο άνθρωπος είχε ακραίες απόψεις, είχε προφανώς Καλάσνικοφ και πυροβόλησε, και όλοι στα Τίρανα ή στην Αθήνα είναι ενάντια στη βία από οπουδήποτε  και αν προέρχεται και ενάντια στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξη πολιτικών στόχων, δεν πρέπει να θυσιάζουμε κανέναν, που για μας είναι η πρώτη προτεραιότητα. Και θέλω να πω στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία δύο πράγματα:

Πρώτον, να διευκρινισθεί εάν ο Κατσίφας θα μπορούσε να εξουδετερωθεί χωρίς να σκοτωθεί και δεύτερον, να μην γίνεται αυτό το πινγκ-πόνγκ και επιδεινώνεται η ζωή της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», είπε.

Ο Παπαδημούλης πρόσθεσε: «ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής, μην τον κάνετε ήρωα», σημειώνεται χαρακτηριστικά -[“Katsifas ishte një ekstremist, mos e bëni hero”].

zgjohushqiptar.info

The Hellenic Information Team

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας