Ο λαιμός ονομάζεται ´στροφέας´ , το κεφάλι ονομάζεται ´ βάζο ´ , το στόμα ´ τρύπα ´ . Το ‘fucking unbelievable ‘, που λένε όλοι οι Αμερικανοί,  μετατρέπεται σε ‘unfucking believable ‘ και το ´we are on the move, γίνεται ´we are Oscar Mike . Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη γλωσσική αντίληψη , επειδή πιστεύουν, ότι και οι ίδιοι είναι ένα ιδιαίτερο στρατιωτικό σώμα, διαφορετικό από κάθε άλλο.

Οι Πεζοναύτες αριθμούν 180.000 περίπου άνδρες και γυναίκες. Έμβλημά τους η λατινική φράση ´SEMPER FIDELIS´, που σημαίνει ´πάντα πιστοί´, μόνο που και αυτή ακόμα τη φράση την έχουν αλλοιώσει, κατά τη συνήθειά τους ,σε ¨SEMPER FI’ και αυτό ακριβώς είναι γραμμένο στο επίρραμα τους. Οι πολεμικές τους αρετές είναι αναμφισβήτητες και οι επιτυχίες τους αντίστοιχες. Έγιναν ευρύτερα γνωστοί λόγω της υπερπροσπάθειάς τους στον Ειρηνικό,κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εναντίον των Γιαπωνέζων.

Λόγω της απίστευτης επιμονής τους αλλα και της ακράδαντης πεποίθηςής τους, ότι ειίναι κάτι ξεχωριστό, πέτυχαν να αποσχιστούν απο το Αμερικανικό Ναυτικό, στο οποίο οργανικά ανήκαν, αποκτώντας την αυτονομία τους και αναγκάζοντας το Ναυτικό να εξελίξει τους SEALS, για να καλύψει εν μέρει το κενό.
Μια γεύση της σύγχρονης παρουσίας των Πεζοναυτών μπορεί κανείς να πάρει μέσω της τηλεοπτικής σειράς με τίτλο ´GENERATION KILL´. H σειρά αυτή προβλήθηκε το 2008,  αναφέρεται δε στην αξιοπρόσεκτη και πρωτοποριακή επιτυχία του 1st reccon battalion, ενός τάγματος αναγνώρισης δηλαδή, το οποίο στον Β´ πόλεμο του Κόλπου, το 2003, διείσδυσε απο το Κουβέιτ μέχρι τη Βαγδάτη, χρησιμοποιώντας μόνο Χάμερ, εξοπλισμένα με πολυβόλο των 0,50 ή βομβιδοβόλο των 40 χιλ.

Το τάγμα αυτό ακολούθησε με κίνδυνο της ζωής του ο δημοσιογράφος Ewan Wright, ο οποίος συνέγραψε στη συνέχεια το βιβλίο με τίτλο ´Generation kill’.
Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται απο το σύνθημα που καλούνται να αναφωνήσουν οι πεζοναύτες λίγο πριν ξεκινήσουν την εκστρατεία. Μια λέξη μονο: KILL (vid.).
Σημειωτέον ότι η μεραρχία στην οποία το τάγμα αυτό ανήκε είχε μέραρχο τον σημερινό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, James Matis. Χαρακτηριστική ειναι μάλιστα η στιγμή, όπως την περιγράφει ο δημοσιογράφος Ewan Wright, στην οποία ο Στρατηγός Matis εκνευρισμένος επειδή το τάγμα σταμάτησε την προέλαςή του μπροστά σε μια γέφυρα, λόγω της σθεναρής αντιστασης των Ιρακινών, τα “ψάλλει” στους υφισταμένους του, ενώ δίπλα τους σκάνε συνεχώς όλμοι. Ο Στρατηγός ηρεμεί μόνο, όταν ο Αντισυνταγματάρχης του λέει, ότι αναζητούν ήδη τους προκεχωρημένους παρατηρητές των Ιρακινών, ώστε εξοντώνοντάς τους να διακόψουν τα πυρά.

Πηγή: https://www.thinknews.gr