Ένοπλες Δυνάμεις

Αμερικανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στη χρήση ψυχροπολεμικού σοβιετικού πυροβόλου

Αμερικανοί στρατιώτες που έχουν ως αποστολή να συμβουλεύουν και να εξοπλίζουν στρατούς μικρότερων αναπτυσσόμενων χωρών, εκπαιδεύονται στη χρήση ενός σοβιετικού πυροβόλου από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η 3η ταξιαρχία Security Force Assistance Brigade (3rd SFAB), με έδρα το Τέξας, εκπαιδεύεται στη χρήση του ρυμουλκούμενου πυροβόλου D-30 των 122mm, για να μπορέσει με τη σειρά της να εκπαιδεύσει στρατιώτες συμμαχικών χωρών.

Το D-30 εισήχθη σε υπηρεσία το 1963 στον στρατό της ΕΣΣΔ και των συμμάχων της του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Στις μέρες μας, εξακολουθεί να κατασκευάζεται από τρίτες χώρες και υπηρετεί σε τουλάχιστον 60 ακόμη.

Το πυροβόλο μπορεί να εκτελέσει και ευθυτενείς βολές εναντίον οχυρωμένων στόχων και τεθωρακισμένων. Το μέγιστο βεληνεκές του είναι 15,4 χιλιόμετρα. Είναι ικανό να βάλει έως 8 βλήματα το λεπτό σε περιπτώσεις ανάγκης ή 4 βλήματα το λεπτό σε κατάσταση παρατεταμένου πυρός.

Το D-30 παρήχθη από τη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα, την Αίγυπτο και το Ιράκ. Χιλιάδες εξ αυτών, βρίσκονται στα οπλοστάσια αναπτυσσόμενων χωρών μέχρι σήμερα.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας