Ένοπλες Δυνάμεις

Αναφορά στον Α/ΓΕΕΘΑ για το σκάνδαλο Π. Αδακτυλίδη

της Θάλειας Χούντα

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό του συνταγματάρχη Παύλου Αδακτυλίδη, έκρινα σωστό, ότι πρέπει, να ενημερωθεί και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, κανένας δεν θα μπορεί πια να ισχυριστεί, ότι δεν γνώριζε, ότι παρέβλεψε, ότι ξεγελάστηκε κοκ.

Κατέθεσα προς τούτο στον Αρχηγό/ΓΕΕΘΑ σχετική αναφορά μου, την οποία παραθέτω, δεδομένου, ότι ήδη έχω αρθρογραφήσει σχετικώς.

«Προς: Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Θάλειας  Χούντα του Αναστασίου, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών, οδός … αρ…

——————————

Με τον συνταγματάρχη του Στρατού Παύλο Αδακτυλίδη (ΕΜ) έχουν δημιουργηθεί από τον Ιανουάριο 2017 σοβαρά νομικά θέματα, τα οποία εκκρεμούν ενώπιον της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών και του Πρωτοδικείου Αθηνών. Παρ’ όλα αυτά, ο συνταγματάρχης αυτός μετατέθηκε τον Ιούνιο 2017 στην Εθνοφρουρά της Κύπρου. Κατέθεσα εκεί σχετικές αναφορές μου και προ ολίγων ημερών ενημερώθηκα από το Α.Τ. Συντάγματος, ότι έχει διαταχθεί εναντίον του ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία δεν έχει ακόμη εκκινήσει.

Με την παρούσα μου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα κάτωθι:

1ο. Ο συνταγματάρχης είχε προσκομίσει το έτος 2004 ιατρικά έγγραφα, περί παθήσεώς του από σκλήρυνση κατά πλάκας. Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε η μετάθεσή του στην Λάρισα, κάτι που επιθυμούσε. Βεβαίως, έως σήμερα χαίρει άκρας υγείας και οι μετέπειτα μεταθέσεις του σε υπουργικά γραφεία, αποδεικνύουν την πολύ καλή κατάστασή του.

Παρακαλώ, όπως ελεγχθεί, εάν τα ως άνω ιατρικά έγγραφα ελήφθησαν υπ’ όψιν από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα τόσο για την προαγωγή του όσο και για τις μεταθέσεις του, δεδομένου ότι αναφέρουν αναληθή στοιχεία.

2ο. Ο συνταγματάρχης δεν έχει υπηρετήσει τα προβλεπόμενα οκτώ έτη σε μάχιμες μονάδες της μεθορίου, παρά μόνο έξι μήνες.

Παρακαλώ, όπως ελεγχθεί, εάν το γεγονός αυτό ελήφθη υπ’ όψιν από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα τόσο για την προαγωγή του όσο και για τις μεταθέσεις του.

3ο. Ο συνταγματάρχης είχε, τουλάχιστον, μέχρι το Φθινόπωρο του έτους 2016, την ιδιότητα του κατηγορουμένου για κακουργηματική πράξη αφορούσα την υπηρεσία του, ενώπιον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παρακαλώ, όπως ελεγχθεί, εάν το γεγονός αυτό ελήφθη υπ’ όψιν από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα τόσο για την προαγωγή του όσο και για τις μεταθέσεις του. Επίσης, να ελεγχθεί, γιατί δεν έλαβε χώρα πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

4ο. Ο συνταγματάρχης είχε μετατεθεί τον Δεκέμβριο 2015 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σαν σύνδεσμος για το προσφυγικό. Η αλήθεια, που την γνωρίζουν οι πάντες και έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα, είναι, ότι ήταν ο Σύμβουλος του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Παρακαλώ, όπως ελεγχθεί, ο λόγος που έγινε αποδεκτή αυτή η κοροϊδία του Στρατού.

5ο. Δεδομένων των ως άνω, παρακαλώ, όπως ελεγχθεί, ο τρόπος που ο συνταγματάρχης μετατέθηκε προ ολίγων μηνών στην Εθνοφρουρά στην Κύπρο. Πληρούσε δηλαδή όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις προς τούτο, παρ’ ότι υπήρχαν όλες αυτές οι καταστάσεις για το πρόσωπό του;

Να ληφθεί δε υπ’ όψιν σας, ότι ήδη γίνομαι κοινωνός σχολίων περί ολοκληρώσεως της ε.δ.ε. υπέρ του συνταγματάρχη, κατ’ εντολήν και χωρίς να αξιολογηθούν τα πραγματικά περιστατικά. Ευελπιστώ, ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, άλλως θα λάβω όλα τα νόμιμα μέσα εναντίον των εμπλεκομένων.

Σας καταθέτω επισήμως την παρούσα μου, σαν το ανώτατο στρατιωτικό όργανο και για να μην υπάρχει από τον οιονδήποτε η δικαιολογία, ότι «δεν γνώριζε». Από την στιγμή που εσείς γνωρίζετε, τεκμαίρεται η γνώση όλων των υφισταμένων σας. Επίσης, η παρούσα θα δημοσιοποιηθεί, σε συνέχεια σχετικής αρθρογραφίας μου.

Παρακαλώ, για τις ενέργειές σας.

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η αναφέρουσα                                            Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος».

 

Εν αναμονή λοιπόν της εξέλιξης της διαδικασίας αλλά και με το ερώτημα, γιατί έπρεπε εγώ σαν πολίτης, να κάνω κάτι, που ήταν αυτεπάγγελτη υποχρέωση του Στρατού;

Το μόνο σίγουρο είναι, όπως τονίζω και στην αναφορά μου, ότι η όποια προσπάθεια συγκαλύψεως της αλήθειας δεν μπορεί, να γίνει αποδεκτή και η προσφυγή στην Δικαιοσύνη, σαν νόμιμο δικαίωμα του καθ’ ενός, θα είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας