Πολιτική

Ανάλογα με τον αρχηγό που θα εκλεγεί στην Kεντροαριστερά θα φανεί και η προοπτική του νέου φορέα

· Οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν ανοίξουν οι κάλπες

· Η κινητοποίηση των επιτελείων στους ψηφοφόρους

· Κλειδί για την εκλογή του νέου αρχηγού, ο αριθμός των ψηφοφόρων

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ελάχιστες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στην κεντροαριστερά, όλα τα επιτελεία δίνουν τον πιο κρίσιμο αγώνα ώστε να επηρεάσουν με το μέρος τους, τους ψηφοφόρους.

Το κλειδί για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία και γι’ αυτό, όλοι οι συνεργάτες των υποψηφίων κάνουν την μέγιστη κινητοποίηση. Τα τηλεφωνικά κέντρα έχουν πάρει φωτιά και καλούν τους πολίτες να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.

Ο νικητής των εκλογών είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από την δεύτερη αν υπάρξει, θα δείξει στην ουσία και το μέλλον του νέου φορέα, καθώς όλοι οι υποψήφιοι δεν είναι ίδιοι στις επιδιώξεις τους. Είναι υποψήφιοι που πραγματικά αισθάνονται την ανάγκη ο νέος αρχηγός να παραμείνει πιστός στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει και με ενότητα ο νέος φορέας να προχωρήσει με ισχυρή παρουσία στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι υποψήφιοι, που ασφαλώς ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν, αλλά μέσω της υποψηφιότητά τους θέλουν να έχουν παρουσία και να «διαπραγματευτούν» για την επόμενη ημέρα, ή «επενδύουν για την επόμενη μέρα διαισθανόμενοι όμως την ανάγκη ο φορέας που εκπροσωπούν να παραμείνει ισχυρός, ενώ υπάρχουν και άλλοι που ενδεχομένως στο μυαλό τους ίσως να έχουν και δεύτερες σκέψεις.

Ειδικά πάνω σε αυτό, για να μην υπάρξουν δεύτερες σκέψεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την συνέχιση του νέου πολιτικού φορέα οι υποψήφιοι έχουν δεσμευτεί ότι θα παραμείνουν στο νέο φορέα με όποιον αρχηγό εκλεγεί επικεφαλής. Η συγκεκριμένη δέσμευση μπορεί από κάποιους λόγω συγκυριών να αθετηθεί και ίσως κάποιοι να μην το εννοούν κιόλας στο βάθος. Συγκεκριμένα λέγεται κυρίως από την πλευρά της ΔΗΣΥ, πως η καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια τα οποία δεν μπορεί να τα ελέγξουν παρά μόνο με την πάροδο του χρόνου, είναι να δοθεί ισχυρή πολιτική απάντηση, με καθαρή ψήφο σε εκείνους τους υποψήφιους που εγγυώνται το μέλλον της νέας παράταξης. «Μόνο έτσι θα αποφύγουμε στο νέο φορέα να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες πιθανότητες» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά ούτε που θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν υποψήφιοι που στην ουσία δεν επιθυμούν την εκλογή τους, αλλά εκτέθηκαν ως υποψήφιοι για να παίξουν κάποιον ρόλο μέσα από την παρουσία τους την επομένη της σύστασης του νέου φορέα. Για αυτό τον λόγο οι επιτελείς της θεωρούν ότι η ψήφος την Κυριακή θα πρέπει να βγάλει ένα δυνατό μήνυμα: Καθαρή απάντηση σε εκείνους που διακατέχονται από δεύτερες σκέψεις για το μέλλον της κεντροαριστερής παράταξης.

Για το σκοπό αυτό τα τελευταία 24ωρα όλα τα επιτελεία των υποψηφίων μηδενός εξαιρουμένων ζητούν από τους ψηφοφόρους να προσφύγουν στις κάλπες και να δώσουν απάντηση οι ίδιοι, ώστε να διασφαλιστεί με την ψήφο τους η προοπτική του νέου φορέα μακριά από επικίνδυνες σκέψεις ή σενάρια που μπορεί να καλλιεργούν ορισμένοι είτε μέσα είτε έξω από την δημοκρατική παράταξη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής διαδικασιών Νίκος Αλιβιζάτος, έδωσε εύσημα στην ουσία για εκείνους που επέμειναν στην αρχή ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχε θέμα σχετικά με την εγκυρότητα:

«Η οργάνωση του εγχειρήματος δεν ήταν απλή. Αναγνωρίζω ότι δικαιώθηκε η πλευρά που δεν ήθελε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και είχε επιφυλάξεις από το παράδειγμα της Ιταλίας και της Λομβαρδίας στη Γαλλία» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.

Ο κ. Αλιβιζάτος αισθάνεται αισιόδοξος σε ότι αφορά τον αριθμό της συμμετοχής των ψηφοφόρων της Κυριακής: «Μου φαίνεται αδιανόητο να μην υπάρχει ενδιαφέρον μιλάμε για το χώρο που διεκδικεί τη συνέχεια της προοδευτικής παράταξης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο» προσέθεσε για το θέμα της συμμετοχής.

Η μάχη των εντυπώσεων στις μεγάλες συγκεντρώσεις της Αθήνας – Φώφη και Καμίνης τόλμησαν σε μεγάλα κλειστά γήπεδα

Έκλεισε σήμερα και ο κύκλος των μεγάλων συγκεντρώσεων στην Αθήνα και οι βασικοί υποψήφιοι κάνουν “ταμείο” αφού οι συγκεντρώσεις παραδοσιακά δείχνουν κλίμα. Το θετικό είναι ότι όλες oι συγκεντρώσεις χαρακτηρίστηκαν από την δυναμική παρουσία κόσμου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Φωτογραφία από την κεντρική ομιλία της Φ. Γεννηματά στο Σπόρτινγκ

Σε πρώτο επίπεδο η Φώφη Γεννηματά με την εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ και σε δεύτερο ο Γιώργος Καμίνης, που κατάφερε να γεμίσει τον Πανελλήνιο, τόλμησαν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε κλειστά μεγάλα γήπεδα και δικαιώθηκαν.

Φωτογραφία από την κεντρική ομιλία του Γ. Καμίνη στο Βελλίδειο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δική του συγκέντρωση είχε ικανοποιητική παρουσία κόσμου στο μικρότερης χωρητικότητας Gazi Hall.

Φωτογραφία από την κεντρική ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στο Gazi Hall

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκλεισε τον κύκλο των περιοδειών του με ομιλία στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Φωτογραφία από την κεντρική ομιλία του Στ. Θεοδωράκη

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας