Εθνικά Θέματα

Αναστασιάδης: Καλό το κλίμα αλλά παραμένουν σημαντικές διαφορές

«Παραμένουν σημαντικές διαφορές», ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Συνεπώς δεν επιθυμώ να δημιουργώ εικόνες οι οποίες αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, τόνισε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, προσθέτοντας όμως πως δεν αρκεί μόνο το καλό κλίμα και ότι η ουσία βρίσκεται στο να υπάρχουν αποτελέσματα. Επιπλέον, ο Ν. Αναστασιάδης, είπε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ενημερώθηκαν για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους διαπραγματευτές, οι οποίοι θα συναντηθούν και αύριο.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ν. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι έθιξε το θέμα, τονίζοντας ότι δεν ωφελεί η προκλητικότητα, ούτε δημιουργεί το επιθυμητό κλίμα.

«Δεν είναι δυνατόν από τη μια να γίνεται συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη η Τουρκία να προβαίνει σε όλες αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πως απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούν τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας