Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Άνευ άλλων σχολίων … Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.

της Θάλειας Χούντα

Αφού πέρασαν λίγες ημέρες και πλέον έχει ηρεμήσει η κατάσταση στην κοινωνία από την ¨πρωτοφανή συμμετοχή¨ του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην διαμαρτυρία των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, θα ήθελα, να σχολιάσω και ένα τελευταίο γεγονός για το θέμα αυτό.

Υπήρξε μία και μοναδική φωτογραφία από το παγκόσμια συνταρακτικό και πρωτόγνωρο αυτό γεγονός, στην οποία τί αποτυπώνεται;

Ο Αρχηγός χαιρετάει συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία, πιο πίσω ένας ένστολος χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, μπροστά βρίσκονται δύο κύριοι – ο ένας κατά πάσα πιθανότητα λόγω ηλικίας και εμφανίσεως με τραγιάσκα μάλλον δεν είναι ένστολος και τέλος, υπάρχει το καλύτερο όλων: ένας κύριος με πολιτική περιβολή κάθεται χαλαρά πάνω σε μία μοτοσυκλέτα και καπνίζει το τσιγαράκι του! Σίγουρα, λόγω της αναπαυτικής στάσης του αλλά και του τσιγάρου του, δεν πρέπει, να συνδέεται με τον Αρχηγό.

Επίσης, καλό θα είναι να ¨διαβάζει κάποιος πίσω από τα πράγματα που φαίνονται¨, όπως έλεγε και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Τι είπε λοιπόν ο Αρχηγός; «Ήρθα να δω τους συνάδελφούς μου». Τελεία και παύλα. Τίποτα άλλο. Ούτε να δώσω κάτι, ούτε να τάξω συγκεκριμένα κάτι … αλλά επ’ ευκαιρίας που βρεθήκαμε όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη, ας πούμε «ένα γειά».

Αυτά τα απλά πράγματα, έπρεπε όμως να παρουσιαστούν ως κάτι «μεγαλειώδες, πρώτη φορά, πρωτοποριακό ….».

Ξέρετε τι θα ήταν το μόνο μεγαλειώδες και πρωτοποριακό; Αν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε την παραίτησή του, για όλα όσα έχουν επωμιστεί οι συνάδελφοί του. Από την στιγμή που δεν έχει λόγο στις κυβερνητικές αποφάσεις και απλώς τις εφαρμόζει, αυτή θα ήταν η μόνη πραγματικά Αρχηγική πράξη, που θα μπορούσε, να κάνει.

Του χρόνου στη ΔΕΘ, μακάρι ο νέος Αρχηγός να έχει καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική στην εμφάνισή του αλλά και ουσιαστική με τους συνάδελφούς του.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας