Πολιτική

Ανευθυνότητα Μαξίμου με την πτήση Τσίπρα με F-16 στο Αιγαίο…

Μετά από μα κουραστική περιοδεία στη Θεσσαλία, ακόμα και για τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η ώρα της… ξεκούρασης. Οπότε βρέθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, για να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος F-16D Block 52+ της 337Μ πάνω από το Αιγαίο.

Την απόφαση να μην κοινοποιηθεί η πτήση του πρωθυπουργού με μαχητικό στην περιοχή του Αιγαίου, μπορούμε να την καταλάβουμε για λόγους ασφαλείας. Εάν όμως είχαν την αρετή να μην το δημοσιοποιήσουν παρά μόνον μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, δεν είχαν νόημα οι φθηνοί αστεϊσμοί – διαρροές ηλιθίων ανεγκέφαλων από το Μέγαρο Μαξίμου, του τύπου «πετάει πετάει ο Τσίπρας» (παραπέμπει και κάπου).

Και για να πάμε στην ουσία, ας ελπίσουμε ότι η μοναδική ευκαιρία δεν πήγε χαμένη, καθώς η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να κρίνει πολύ σημαντικά θέματα για το μέλλον της ελλαδικής στρατιωτικής ισχύος.

Υπό αυτή την έννοια, το ότι γίνεται σε αυτή τη συγκυρία ο δεύτερος πρωθυπουργός που πετά με μαχητικό F-16 στο Αιγαίο και η ευκαιρία να του εξηγήσουν και να αισθανθεί λίγο, ελάχιστα, τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση, θα τον βοηθήσει να βάλει λίγο… συναίσθημα – δεν αστειευόμαστε – στην αποστολή του.

Παρεμπιπτόντως, μια «σύμπτωση» που αφορά στην πτήση του πρωθυπουργού μας, είναι ότι ο προηγούμενος ήταν ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το οποίο μάλιστα πέταξε ο σημερινός διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρωθυπουργικού φίλου, Πάνου Καμμένου, στο ΥΠΕΘΑ, ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία (ε.α.), Θεολόγος Συμεωνίδης, ο οποίος διατήρησε έκτοτε εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Πηγή: https://www.defence-point.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας