Εθνικά Θέματα

Ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαβός μιλώντας για τα επίπεδα μεταναστευτικών ροών σήμερα στη χώρα μας, «στα επίπεδα 2015 δεν έχουμε φτάσει, όμως αυτή τη στιγμή παίζεται ένα παιχνίδι κι από την πλευρά της Τουρκίας, όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά»

Καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend, βρέθηκε ο πρόεδρος Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Ζαβός, όπου και μίλησε για την στρατηγική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαβός μιλώντας για τα επίπεδα μεταναστευτικών ροών σήμερα στη χώρα μας, «στα επίπεδα 2015 δεν έχουμε φτάσει, όμως αυτή τη στιγμή παίζεται ένα παιχνίδι κι από την πλευρά της Τουρκίας, όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά».

«Η Ευρώπη κινητοποιείται μόνο σε ό,τι την αφορά άμεσα και η Ελλάδα δεν πρέπει να επαναπαύεται στα ευρωπαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» επεσήμανε ο κ. Ζαβός, σημειώνοντας πως η δυναμική της χώρας μας στην ΕΕ δεν είναι η ίδια σε σχέση με χώρες όπως η Ιταλία ή Γερμανία.

Ο κ. Ζαβός παρουσίασε επίσης τα βήματα που ήδη έχουν γίνει για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, την αποτελεσματικότητα που είχαν και τυχόν δυσκολίες εφαρμογής τους, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη στρατηγική που μπορεί να ακολουθηθεί από την ελληνική πλευρά στο μέλλον.

Πηγή: https://www.tovima.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας