Η Κραυγή του Ενστόλου

Ανώτεροι Αξιωματικοί δύο κατηγοριών στην Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης

Του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Στην πόλη του Αστυνομικού παράδοξου, στη Συμπρωτεύουσα, δεκάδες μάχιμοι Ανώτεροι Αξιωματικοί στοιβάζονται για δεκάδες χρόνια της καριέρας τους στις κεντρικές και περίοπτες Υπηρεσίες.
Στα Τμήματα και τις άλλες περιφερειακές Υπηρεσίες που είναι η αιχμή του δόρατος της Αστυνόμευσης, οι Ανώτεροι Αξιωματικοί – Διοικητές, είναι ελάχιστοι.
Έτσι δημιουργούνται δύο κατηγορίες Ανώτερων Αξιωματικών. Η πρώτη κατηγορία είναι η πολυάριθμη ελίτ που με κάθε τρόπο διαλέγει να υπηρετεί και να παραμένει στα λεγόμενα «μαγαζιά γωνία».
Αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη που είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τα άτομα που εποπτεύουν.
Περνούν των καιρό τους ευχάριστα, χωρίς διοικητικές επιχειρησιακές και λοιπές ευθύνες.

Πολλοί από αυτούς είναι οι «μαέστροι» των φιάσκων των δικογραφιών για εγκληματικές οργανώσεις, υποθέσεις δηλαδή που κατέρρευσαν στα Δικαστήρια, ελλείψει επαρκών αποδείξεων, μόνο και μόνο μήπως παίξουν λίγο στο κανάλια. Οι χαώδεις δικογραφίες τους, βασίζονται σε αμφισβητούμενες
απομαγνητοφωνήσεις συνακροάσεων.

Και όλος ο χαμός γίνεται για αυτόφωρες συλλήψεις μελών μιας απροσδιόριστης εγκληματικής οργάνωσης, με μοναδικό τους σκοπό να δείξουνε ότι δουλεύουνε, ότι είναι χρήσιμοι, αναντικατάστατοι και ας καταστρέφονται οικογένειες και συνειδήσεις πολιτών.
Η μέθοδος από το 2010 και μετά είναι η γνωστή πλέον και πανεύκολη μέθοδος των συνακροάσεων που είναι άπειρες, αλόγιστες και ανεξέλεγκτες.
Από τις συνακροάσεις μπαίνουν τελικά στη δικογραφία λειψές απομαγνητοφωνήσεις γιατί το αρχικό υλικό καταστρέφεται και δεν υποβάλλεται.
Όλοι αθωώνονται ενώ χαμένη είναι η αξιοπιστία του Σώματος, γιατί κάποιοι καλομαθημένοι, ανεπαρκείς και οκνηροί προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις.
Άσχημες εντυπώσεις και πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα είναι οι άριστες σχέσεις που διατηρούν οι απόστρατοι Ανώτεροι Αξιωματικοί οι οποίοι σήμερα εργάζονται σε ιδιώτες, με τους εν ενεργεία ομοιόβαθμούς τους.
Πολλοί απόστρατοι,που τώρα παρέχουν έξτρα εργασία σε ιδιωτικούς φορείς, συχνάζουν στις Υπηρεσίες ίσως χάρη του παλιού καλού καιρού.

Αυτοί οι καλοπερασάκηδες δεν υπέγραψαν ποτέ ως μάρτυρες Αστυνομικοί για να στηρίξουν ενώπιον του Δικαστηρίου τις υποθέσεις που ενορχήστρωσαν, γιατί φοβούνται να έρθουν αντιμέτωποι, με το Δικαστικό Σώμα, τους ανθρώπους που συνέλαβαν, τους συγγενείς τους και τους Δικηγόρους τους.
Πάντα βγάζουν τεχνηέντως την ουρά τους απ΄ έξω, λαμβάνοντας μαρτυρικές καταθέσεις που υπαγορεύουν στο κατώτερο Αστυνομικό προσωπικό, το οποίο
υπογράφει είτε μη αντιλαμβανόμενο το φιάσκο, ελλείψει γνώσεων και συνολικής εικόνας, είτε λόγω κάποιας απροσδιόριστης φοβίας για το «αφεντικό» Αξιωματικό.
Τον υπόλοιπο καιρό τους, τον περνάν σε ακριβές εκπαιδεύσεις
από τα χρήματα των φορολογούμενων, δημόσιες σχέσεις με αφεντικά του ιδιωτικού τομέα και στις προσωπικές τους δουλειές, παρουσιαζόμενοι στις Υπηρεσίες τους όσο τους αρέσει, όποτε τους αρέσει, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Αρκετοί απ’ αυτούς δεσμεύουν πολλά τετραγωνικά μέτρα για το γραφείο τους ή χρησιμοποιούν σαν Ι.Χ τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ενώ σχεδόν όλοι έχουν και πληρωμένο υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο.
Δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ ή έχουν υπηρετήσει για ένα – δυο χρόνια το πολύ στα Τμήματα.
Αυτοπαρουσιάζονται σαν «Άγιοι» και «Μάρτυρες» που χάνουν άδειες και ρεπό για χάρη δήθεν της Υπηρεσίας, στην οποία εμφανίζονται όμως κατά το δοκούν.

Η Υπηρεσία δήθεν τους οφείλει δεκάδες ρεπό, που στην πραγματικοτητα ή δουλεύτηκαν από το τηλέφωνο ή στην καλύτερη περίπτωση με μισάωρο καφέ στο γραφείο.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο μικρός αριθμός Ανώτερων Αξιωματικών της Γ.Α.Δ Θεσσαλονίκης που υπηρετούν στα Τμήματα και που για πάρα πολλά χρόνια επωμίστηκαν αληθινές ευθύνες.
Η δεύτερη κατηγορία, θεωρείται εσφαλμένα από την ελίτ σαν
παρίες.

Όμως αυτοί είναι οι αληθινοί Διοικητές που είναι δίπλα στον πολίτη και τον συνάδερφο, που είναι καθημερινά αντιμέτωποι με την εγκληματικότητα σε βάρος του πολίτη, με τεράστιες ευθύνες έναντι όλων και που τις επωμίζονται αποκλειστικά μόνοι τους, χωρίς μέσα, σε ακατάλληλες υποδομές και συνθήκες.
Αυτοί οι Αξιωματικοί και το προσωπικό τους, είναι οι
αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.

Πόσοι Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ Θεσσαλονίκης είναι αυτοί που δεν έχουν γράψει ποτέ ούτε μια δικογραφία, δεν έχουν πάει σε μέτρα και που είναι κρυμμένοι στα περίοπτα και ασφαλεί γραφεία τους;

Πόσοι έχουν φτάσει σε ανώτερους βαθμούς ενώ όλα τους τα
χρόνια υπηρεσίας τα έχουν μόνο σε Επιτελεία και σε Ειδικές Υπηρεσίες;

Πόσοι είναι βοηθοί πάρα τω βοηθώ κ.ο.κ;

Η αλήθεια είναι ότι στην Συμπρωτεύουσα έχει χαθεί κάθε μέτρο υπηρεσιακής αξιοπρέπειας.-
_

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας