Απόψεις

Αντιπολίτευση πεζοδρομίου

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ταλαντεύτηκαν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα «γύρει» προς την προγραμματική αντιπολίτευση ή αν θα βγει στους «δρόμους του αγώνα», έρχεται η ίδια η ζωή να δώσει απάντηση: Η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιπολίτευση του πεζοδρομίου.

Γιατί αυτό είναι το μόνο που ξέρει και μπορεί να κάνει. Αλλά και γιατί αυτή τον έφερε κάποτε στην εξουσία και αντανακλαστικά πιστεύει ότι αυτή θα τον ξαναφέρει στην εξουσία.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ πεζοδρομίου δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην πλατείες με αγανακτισμένους ή καμένα και σπασμένα καταστήματα. Δεν σημαίνει οπωσδήποτε να είσαι «στη σωστή πλευρά», όταν πέφτουν οι μολότοφ. Και δεν σημαίνει απαραίτητα σπασμένα πεζοδρόμια και μια χώρα παραλυμένη από διαδηλώσεις. Υπάρχει και η πιο «σύγχρονη» μορφή αντιπολίτευσης πεζοδρομίου. Αυτή που ακολουθεί ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10 μέρες μετά τις εκλογές.
ΕΙΝΑΙ η αντιπολίτευση που διαστρέφοντας την πραγματικότητα μπορεί να λέει ότι τον Α. Φλώρο τον απελευθέρωσε η Ν.Δ. και όχι ο Ποινικός Κώδικας που έχεις ψηφίσει.

Είναι η άνεση με την οποία «καταγγέλλεις» την κυβέρνηση γιατί κάνει γ.γ. κάποιον που εσύ είχες κάνει αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Είναι η υποκρισία να μπορείς να εγκαλείς την κυβέρνηση γιατί κάνει γ.γ. Αθλητισμού, ο οποίος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, έναν πρώην πολίστα, επί χρόνια αρχηγό της εθνικής ομάδας και καθηγητή του ΕΜΠ, γιατί ψήφισε τη… συμφωνία των Πρεσπών! Είναι η ανερυθρίαστη προσπάθεια να ξεπλυθεί από το Μάτι και τις Πρέσπες με ωμή προπαγάνδα και καταιγισμό fake news.

ΕΙΝΑΙ η ωμότητα της διαστροφής της πραγματικότητας, ώστε ο εγκαλούμενος να γίνει εγκαλών. Ή, πιο λαϊκά, είναι το θράσος που εκφράζεται με το «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Οι ομιλίες του Α. Τσίπρα στην Κ.Ε. και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απλώς δίνουν τον τόνο. Τη «δουλειά» την κάνουν τα «υπόγεια», τα οποία -καθόλου τυχαίο-είναι ο πρώτος τομέας που αναδιοργανώθηκε και ανασυγκροτήθηκε μετά τις δύο βαριές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ακολουθούν μετά σαν κασετόφωνα οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που παίζουν την ίδια κασέτα.
ΑΣΦΑΛΩΣ η εικόνα του Κ. Τσουβάλα στο κάδρο εκείνης της αλησμόνητης συνέντευξης του Δ. Τζανακόπουλου, με την οποία επιχειρήθηκε να εμφανιστεί η τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου εμπρησμού και όχι ως αποτέλεσμα της εγκληματικής ανικανότητας και αδιαφορίας της τότε κυβέρνησης, δεν προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού.

Και ξυπνά μνήμες. Οσο κι αν πανθομολογουμένως ο κ. Τσουβάλας είναι άριστος αξιωματικός και κρίθηκε αθώος από την εκτεταμένη εισαγγελική έρευνα και γι’ αυτό δεν του ασκήθηκε δίωξη. Η τραγωδία των 103 νεκρών στο Μάτι εξακολουθεί να φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα και του παράλυτου κράτους που είχε δημιουργήσει. Η επιλογή του ως γ.γ. στο ΥΠΠΟ δεν ξεπλένει τον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι. Ούτε «ρεφάρει», όπως νομίζει η προπαγάνδα της Κουμουνδούρου. Ο Κ. Τσουβάλας δεν είχε την επιχειρησιακή ευθύνη, αλλά ο υπαρχηγός του, ο οποίος και τον αντικατέστησε όταν παραιτήθηκε. Ο ίδιος επέλεξε τη σιωπή, ακόμα κι όταν η εισαγγελική έρευνα τον απάλλαξε. Και στην περίφημη συνέντευξη παρίστατο εκ καθήκοντος και λόγω του όρκου που είχε δώσει να υπηρετεί τη χώρα και το Σύνταγμα στα εύκολα και τα δύσκολα. Δεν συμμετείχε στην προμελετημένη προσπάθεια των απόντων από τη συνέντευξη να μεταθέσουν όλες τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Και όπως και να το δει κανείς, θέλει θάρρος να αψηφήσει κανείς τη σπέκουλα και να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ικανότητες και το ήθος ενός ανθρώπου που σήκωσε σιωπηρά τις ευθύνες του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και των εξαφανισμένων υπουργών του.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του Γ. Μαυρωτά μπορεί να ξένισε πολλούς για τη στάση που είχε τηρήσει στη συμφωνία των Πρεσπών ή για την παράταση ζωής που έδωσε με την ψήφο του στην τότε «κυβέρνηση κουρελού» του Α. Τσίπρα, αλλά δεν καθαγιάζει την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε σημαίνει, όπως πασχίζουν να πείσουν τα «υπόγεια» της Κουμουνδούρου, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ… μέσω του Μαυρωτά… αλλάζει τη θέση της για το Σκοπιανό. Ο Γ. Μαυρωτάς δεν θα χειριστεί θέματα εξωτερικής πολιτικής ούτε θα ψηφίζει νόμους. Θα δουλέψει σε ένα αντικείμενο που γνωρίζει άριστα και γι’ αυτό θα κριθεί.

ΟΜΩΣ η πεζοδρομιακή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κριθεί ήδη. Πλανώνται πλάνη οικτρή όσοι ανέμεναν αντιπολιτευτική σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ματαιοπονούν όσοι περιμένουν «ήπιους τόνους» και «συναίνεση» από ένα κόμμα που έχει στο πολιτικό DNA του το διχασμό, το λαϊκισμό και την τοξικότητα. Οσοι το κάνουν αυτό, απλώς θα είναι μονίμως αιφνιδιασμένοι και θα τρέχουν πίσω από την «ατζέντα» που θα βάζουν τα «υπόγεια».

ΑΙΧΜΗ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ, κ. ΤΣΙΠΡΑ;

Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που διανοήθηκε να πει μέσα στη Βουλή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καθίστε κάτω, σας μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας». Και έγινε και ο πρώτος αρχηγός κόμματος ο οποίος είπε σε κορυφαίο στέλεχος του κόμματός του «άντε μην τα πάρω στο κρανίο». «Στο κρανίο» τα «παίρνουν» μόνο όσοι τους πνίγει το δίκιο τους ή όσοι έχουν καβαλήσει το καλάμι και έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, δεν μπορούν να ελέγξουν την αλαζονεία και τον αυταρχισμό τους. Τι ρώτησε ο Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος υπέστη αυτή τη σχεδόν σκαιή συμπεριφορά; Αν η συνεδρίαση είχε ατζέντα ή αν ήταν απλώς ένα βήμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Εκεί τα «πήρε» ο Α. Τσίπρας. Και τότε είπε ουσιαστικά ότι η ατζέντα είναι αυτή που βάζει ο ίδιος, όπως και ότι αυτός αποφάσισε ποια είναι τα πρόσωπα που θα πάρουν τις κρίσιμες θέσεις στη Βουλή και στο κόμμα. Ο,τι διαδραματίστηκε προχθές στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κ.Ο. του είναι απλώς η πρόγευση του προσωποπαγούς και αρχηγικού κόμματος που θέλει να δημιουργήσει ο Α. Τσίπρας, «τελειώνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και αντέδρασαν όσοι αντέδρασαν και θα αντιδράσουν και στο μέλλον. Ομως το ερώτημα παραμένει: Ποιος νομίζει ότι είναι ο Α. Τσίπρας και επιτρέπει στον εαυτό του να φέρεται σε πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και συντρόφους του έτσι;

ΑΠΟΡΙΕΣ

1. Η κατάντια της ΔΕΗ έχει από κάτω μόνο τις «υπογραφές» Π. Λαφαζάνης, Π. Σκουρλέτης, Γ. Σταθάκης, Γ. Τσιρώνης και Σ. Φάμελλος;

2. ΛΕΓΟΝΤΑΣ Ο Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΟΤΙ «ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ», ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

3. Αληθεύει ότι επιταχύνεται ο έλεγχος σε πολιτικό, αλλά και νομικό επίπεδο για τη σκευωρία της Novartis;

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post