Άμυνα Διπλωματία Κυρίως Θέμα

Απειλή θερμού επεισοδίου στη Μεσόγειο – Άρθρο που αποκαλύπτει τις προθέσεις της Τουρκίας

Ουσιαστικά το άρθρο περιγράφει το κλίμα που διαμορφώνεται στην περιοχή με τις κινήσεις γύρω από τα ενεργειακά από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ και ΗΠΑ. Η Τουρκία, όπως αναφέρει η αρθρογράφος κάνει τις δικές της κινήσεις, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχθεί να καταπατηθούν τα δικαιώματά της. Το άρθρο περνά ωστόσο και σε λεπτομέρειες για αναφορές πρέσβεων σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο για να καταλήξει ότι στο συμπέρασμα ότι “το ποιος στρατός θα επιχειρήσει να αποδράσει από ένα θερμό επεισόδιο, έχει απαντηθεί με παραδείγματα από την ιστορία”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο άρθρο περιγράφεται συνάντηση του περασμένου μήνα στην Κύπρο όπου, όπως αναφέρεται οι πρέσβεις Ισραήλ και Αιγύπτου εκτόξευσαν απειλές κατά της Τουρκίας.
Για παράδειγμα, λέει στο άρθρο της η Hilal Kaplan, ο Ισραηλινός πρέσβης, Aammy Ravel, είπε ότι εύχεται το Ισραήλ να μην χρειαστεί να επέμβει λόγω των απειλών της Τουρκίας.
Ο πρέσβης της Αιγύπτου, Mohammed Taha, φέρεται να είπε πως “αν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να κάνουμε χρήση του στρατού κατά της Τουρκίας. Με νόημα συμπληρώνεται και η άποψη του πρέσβη των ΗΠΑ πως “ η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντι στους Έλληνες είναι απαράδεκτη”.

Η αρθρογράφος συμπεραίνει ότι η ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει τελειώσει. Τονίζει ότι πρόσφατα άρχισε τις εργασίες του το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih ξεκίνησε τις εργασίες του βάζοντας και καταλήγει ότι άλλος είναι ο στρατός που προσπάθησε να διαφύγει από ένα θερμό επεισόδιο…
Παραπέμποντας ξεκάθαρα στο ζήτημα των Ιμίων και ίσως δείχνοντας παράλληλα και την πρόθεση για “στήσιμο” ανάλογου επεισοδίου…

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Πηγή: https://www.newsit.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν