Διεθνή

Απίστευτο! 80 γεράκια Σαουδάραβα ταξιδεύουν με δική τους θέση σε αεροπλάνο

Φωτογραφία από το εσωτερικό αεροπλάνου στη Μέση Ανατολή κάνει το γύρω του κόσμου και έχει προκαλέσει έκπληξη αφού ανάμεσα στους… επιβάτες βρίσκονται και δεκάδες γεράκια!

Το στιγμιότυπο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Reddit και δείχνει τα 80 γεράκια ενός Σαουδάραβα πρίγκιπα να ταξιδεύουν με αεροσκάφος, έχοντας τις δικές τους θέσεις.

Η μεταφορά γερακιών είναι συνηθισμένη στη Μέση Ανατολή, αφού χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, δεν είναι όμως συνηθισμένο να τα βλέπεις να κάθονται σε αεροπορική θέση και να μην είναι στα κλουβιά τους.

Το πιο απίστευτο από όλα δε είναι ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider είναι ότι τα γεράκια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν διαβατήριο, που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν σε χώρες όπως το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, το Μαρόκο και η Συρία.

Εκπρόσωπος μάλιστα της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, δήλωσε στο The National ότι τα γεράκια πρέπει να έχουν τη δική τους θέση στο αεροπλάνο και πως τοποθετούνται σε ύφασμα για να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Στην ιστοσελίδα της άλλωστε η Qatar Airways αναφέρει ότι κάποιος μπορεί να βάλει στην οικονομική θέση έως και έξι γεράκια, ενώ η Etihad Airways επιτρέπει την επίσης την επιβίβαση αυτών των πτηνών στα αεροσκάφη της.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας