Εθνικά Θέματα

Από που “σηκώνονται” τα τουρκικά drones που πετούν στο Αιγαίο; Τεράστιες οι αποστάσεις που διανύουν

Προβληματισμός υπάρχει για τις πτήσεις των τουρκικών drones στο Αιγαίο, πάνω από πολεμικά πλοία του ελληνικού Στόλου που συμμετέχουν στην άσκηση Παρμενίων. Είχαμε αναφορά από ελληνική φρεγάτα για πτήση τουρκικού drone, πάλι στην περιοχή των Κυκλάδων!

Αυτό που προβληματίζει και αναζητείται απάντηση είναι από που απογειώνονται τα drones. Γιατί τίθεται το ερώτημα; Αν υποθέσουμε ότι τα drones απογειώνονται από τις τουρκικές φρεγάτες που πλέουν στο Αιγαίο αυτές τις ημέρες, τότε έχουν διανύσει τεράστιες αποστάσεις! Κάτι που σημαίνει ότι οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει μεγάλες δυνατότητες σ΄ αυτόν το τομέα. Όχι ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά οπωσδήποτε δείχνει ότι έχουν εξελιχθεί. Άλλο να κάνεις πτήσεις λίγων μιλίων κι άλλο η απόσταση που διανύουν τα drones τους να υπολογίζεται πλέον σε διψήφιο αριθμό μιλίων.

Γίνονται σκέψεις για τη πιθανότητα τα drones να απογειώνονται όχι από πολεμικά πλοία των Τούρκων αλλά από “εμπορικά” πλοία ή ακόμη και “αλιευτικά” που πλέουν στο Αιγαίο.

Η καθημερινή πλέον παρουσία των τουρκικών drones στη μεγαλύτερη ελληνική διακλαδική άσκηση είναι το στοιχείο που χωρίς αμφιβολία απασχολεί τους επιτελείς που “τρέχουν” το σενάριο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Το ερώτημα πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η νέα απειλή παραμένει αναπάντητο…

Πηγή: https://www.militaire.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας