Απόψεις

Από τη Ρωσία χωρίς αγάπη: Ο Putin ακυρώνει τις διακοπές των Χριστουγέννων

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα

Ο Vladimir Putin ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ακύρωσε τις διακοπές των μελών της κυβέρνησης .

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την απόφασή του σε μια συνάντηση της κυβέρνησής του στις 25 Δεκεμβρίου (Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στη Ρωσία στις 7 Ιανουαρίου , την παραδοσιακή ημερομηνία της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησία) .

«Η κυβέρνηση και οι διάφορες δομές της δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιες εκτεταμένες διακοπές, τουλάχιστον όχι φέτος», είπε ο Putin στους υπουργούς της κυβέρνησης σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση . «Ξέρεις τι μιλάμε».

Μιλούσε για «κακοποιημένη» οικονομία της Ρωσίας .

«Έχουμε κάνει προσπάθειες για να αλλάξει η δομή της οικονομίας μας, να τη βελτιώσουμε και να την καταστήσουμε πιο καινοτόμα … έχουν γίνει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. «Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό».

Ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, όταν ο Putin κατηγόρησε τη Δύση σε μεγάλο βαθμό για τα δεινά της Ρωσίας, ακόμη άφησε υπόνοια για θεωρία συνωμοσίας ΗΠΑ – Σαουδικής με σκοπό τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ωστόσο, ο Πρόεδρος παραδέχθηκε τουλάχιστον κάποιο φταίξιμο.

«Οι δυσκολίες που έχουμε συναντήσει είναι όχι μόνο ενός εξωτερικού τύπου.  Δεν είναι μόνο λόγω κάποιων κυρώσεων ή περιορισμών που προκαλούνται από την παγκόσμια κατάσταση της αγοράς. Είναι επίσης το αποτέλεσμα των δικών μας αδυναμιών που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια».

Πηγή: https://edition.cnn.com/

Top Post