Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Απόλυτη η άλωση των κατεχομένων από την ισλαμική Τουρκία: Αποφασίζει και διατάζει ο Ακάρ

Για πρώτη φορά Τούρκος υπουργός Άμυνας, επισκέφθηκε το αρχηγείο των κατοχικών «δυνάμεων ασφαλείας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για πρώτη φορά ΥΠΑΜ και αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας μεταβαίνουν στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα κατεχόμενα, στο κτίριο που βρίσκεται η διοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας». Οι Ακάρ και Γκιουλέρ έγιναν δεκτοί με στρατιωτικό άγημα και έτυχαν πληροφόρησης στο αρχηγείο. Ο Χουλούσι Ακάρ μετέβη και στο “μνημείο ηρώων” στο Μπογάζι το οποίο έχει χτιστεί με χρηματοδότηση της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΑΜ και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στα κατεχόμενα από την Πέμπτη, όταν ήρθαν για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις στα Κόκκινα για τους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου μνημείου για τον Τούρκο πιλότο Τζενγκίζ Τοπέλ .

Το Σάββατο, ο Τούρκος ΥΠΑΜ επιθεώρησε από αέρος και ξηρά τα Βαρώσια, ενώ χθες επισκέφθηκε μαζί με τους αρχηγούς των τριών όπλων, ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού, τη φρεγάτα Γκεμλίκ που συνοδεύει το Γιαβούζ.

Χθες, πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών, ο Τούρκος ΥΠΑΜ μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον παράνομο ψευτο-«πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ παρακολούθησαν την πρωινή προσευχή στο μεγάλο τζαμί Χαλά Σουλτάν που λειτουργεί στην Μια Μηλιά, όπου και αντάλλαξαν ευχές με τον κόσμο που βρέθηκε εκεί για προσευχή.

«Όλοι πίστευαν ότι έφυγαν… Όμως δεν έφυγαν.. Όλοι τους ακόμα εδώ… Όλοι οι διοικητές των σωμάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας, αλλά και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ. Γυρνούν στο νησί, κάνουν έρευνες, ανεβαίνουν – κατεβαίνουν στο στρατηγικό βάθος», σχολιάζει στο άρθρο του σήμερα στην Αφρίκα ο Σενέρ Λεβέντ που γράφει ότι έφαγαν ακόμα και απ την ίδια καραβάνα που τρώνε οι Τούρκοι στρατιώτες.

Αφού περιγράφει τις επισκέψεις Ακάρ στα Βαρώσια, το τζαμί και την φρεγάτα και παραθέτει τις δηλώσεις του στην φρεγάτα αλλά και τις πρώτες που είχε κάνει μόλις ήρθε στα κατεχόμενα, περί τετελεσμένων τα οποία δεν θα επιτρέψουν να γίνουν, ο Λεβέντ διερωτάται ποιος από την τ/κ πλευρά, κόμμα, οργάνωση ή ηγέτης λέει κάτι ενάντια σε όλα αυτά τα «τετελεσμένα», εννοώντας την επίσκεψη Ακάρ.

Αναφερόμενος στην Τουρκία και την εξωτερική πολιτική της ο αρθρογράφος και διευθυντής της Αφρίκα αναφέρει ότι στο θέμα της Κριμαίας ο Ερντογάν πήρε θέση που θα θυμώσει – για πρώτη φορά – τον Πούτιν, αλλά τάχθηκε ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, παίρνοντας το μέρος της Ουκρανίας. Στην Συρία όμως, γράφει, τα βρήκε με τις ΗΠΑ και ερωτοτροπούν ξανά. «Νομίζετε ότι όλα αυτά δεν μας επηρεάζουν; Δεν καταλαβαίνετε ότι ο διαμοιρασμός στην ανατολική Μεσόγειο αφορά την Αμερική και την Ρωσία;».

Ο Λεβέντ σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας μένει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κύπρο. «Σίγουρα ότι ήταν να κάνουν το έκαναν οι διοικητές. Το στρατηγικό βάθος….». Ο Μουσταφά Ακιντζί έχει ιδέα γι’ αυτό το βάθος, διερωτάται ο Σενέρ Λεβέντ, λέγοντας «ας πετούσε κι αυτός μαζί τους πάνω από τα Βαρώσια, θα έβλεπε κι αυτός…Είναι αλλιώς το πανόραμα επί της ερειπωμένης πόλης».

Photo: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είναι πλέον ο απόλυτος άρχοντας των κατεχομένων. Φωτογραφία τουρκικό Υπουργείο Άμυνας
Πηγή: https://hellasjournal.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας