Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Αρχηγικές βαρυσήμαντες … σοφίες!

ης Θάλειας Χούντα 

Είναι γεγονός, ότι η εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας υπέστη σοβαρό πλήγμα, μετά την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης, όπου πρωτίστως και κυρίως κινδύνευσαν οι αστυνομικοί, που εκτελούσαν εκείνη την ώρα υπηρεσία. Εξ’ αυτού του λόγου, μπορούμε, να πούμε ευθέως, ότι σκοπός των δραστών ήταν να σκοτώσουν ή, τουλάχιστον, να τραυματίσουν πολύ σοβαρά αστυνομικούς.

Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί συνέχεια της μόνιμης παραβατικότητας συγκεκριμένων ατόμων με την στοχοποίηση των αστυνομικών. Κάθε βράδυ, σχεδόν, υπάρχει επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων, δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχής, της αντίδρασης και της εκπαίδευσης των υπηρετούντων αστυνομικών. Κάι χάρη, μόνο, στον επαγγελματισμό των αστυνομικών η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεφύγει σε άλλα επίπεδα.

Και ενώ όλοι περιμέναμε τον αν. υπουργό Ν. Τόσκα, να εμφανιστεί και να εξαπολύσει μύρια όσα στους «ακροδεξιούς κύκλους», που τόλμησαν και σχολίασαν την επίθεση αυτή, έγινε … η μεγάλη έκπληξη και εμφανίστηκε, μέσω δηλώσεως, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ανακοίνωσε στον Ελληνικό λαό, ότι «η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα πετύχει», σε ένα πλαίσιο γενικότερου σχεδιασμού.

Κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια, για να ερμηνευθούν η ίδια η κίνηση αλλά και τα Αρχηγικά λεγόμενα, μπορούμε, να σταθούμε: (α) όταν πλέον θα κινδυνεύουν άμεσα αστυνομικοί από κουκουλοφόρους, θα εμφανίζεται ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντί του αν. υπουργού; (β) προσπαθεί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., να αποδείξει την υπακοή του στις κομματικές κυβερνητικές γραμμές; – είναι πια κοντά και αυτές οι κρίσεις!, (γ) προσπαθεί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., να ρίξει τις δικές του ευθύνες σε άλλους ανώτατους, ώστε να τους ¨μειώσει¨ την εικόνα εν όψει κρίσεων; (δ) έχοντας ¨σίγουρο¨, ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει τις επερχόμενες κρίσεις, κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα του και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ότι προσπαθούν, να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία; (ε) γιατί δεν ενεργεί, ως Αρχηγός, δίνοντας άμεση διαταγή στους αστυνομικούς, να κάνουν το καθήκον τους χωρίς παρεμβάσεις; Μήπως, γιατί θα ¨εκπλαγούμε¨, όταν δούμε, ότι οι αστυνομικοί και γνωρίζουν και μπορούν άμεσα, να επιλύσουν το … πρόβλημα με τους κουκουλοφόρους; (στ) γιατί, εν τέλει, δεν δίνει διαταγή στους αστυνομικούς, ώστε να διαλευκανθεί αυτή και κάθε άλλη «προσπάθεια αποπροσανατολισμού»; (ζ) τα ίδια κόμματα και τα ίδια ΜΜΕ είναι αυτά που πριν λίγες ημέρες επιβράβευσαν τους αστυνομικούς, που χειρίστηκαν επιτυχώς την υπόθεση της Κρήτης. Τώρα όλοι γίνανε μέρος του «αποπροσανατολισμού»;

Είναι απαραίτητο, να θυμίσουμε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ότι Εσύ εκ της θέσης σου δίνεις τις κατευθυντήριες οδηγίες στους υπόλοιπους αστυνομικούς και την δική σου ¨γραμμή¨ ακολουθεί το Σώμα. Άρα, η σοκαριστική και ντροπιαστική εικόνα των όσων συνέβησαν στο Α.Τ. Πεύκης, είναι η δική σου αποκλειστικά εικόνα και όχι της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως, η δική σου εικόνα είναι τα σαραβαλιασμένα περιπολικά, η λειψανδρία των Αστυνομικών Τμημάτων, οι ελλείψεις σε στοιχειώδη και αναγκαία αναλώσιμα και τόσα πολλά άλλα.

Μήπως, έχεις σκεφτεί, να διευκολύνεις τις καταστάσεις και αντί να ¨σκέφτεσαι¨ τρίτη θητεία στην θέση σου, αμέσως μετά την Παρέλαση να υπέβαλλες την παραίτησή σου;

Αυτό που λες κάθε λίγο, ότι «κουράστηκες» (για τα μάτια του κόσμου και των υπόλοιπων Αντιστρατήγων), γιατί δεν το κάνεις πράξη και να πας, να ξεκουραστείς;

Υπάρχουν άλλοι πολλοί αξιωματικοί, που είναι ξεκούραστοι, άξιοι και γνώστες και σίγουρα, θα οδηγήσουν την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ καλύτερα μονοπάτια.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας