Ένοπλες Δυνάμεις

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο πρώτος Έλληνας στρατιωτικός που παρασημοφόρησε η Γερμανία – ΦΩΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ παρασημοφορήθηκε από τον ομόλογό του στη Γερμανία για την αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς.

Μετάλλιο για την αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς πήρε από το γερμανικό κράτος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ σήμερα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Bundeswehr Command and Staff College, στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα είναι ο πρώτος Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που παρασημοφορεί η Γερμανία και την απονομή έκανε ο General Volker Wieker, εκ μέρους του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ βρίσκεται από χθες στο Αμβούργο στη Γερμανία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, General Volker Wieker.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης. Συζητήθηκε επίσης η συμβολή των επιχειρήσεων ‘’SNMG2’’ και ‘’SOPHIA’’, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αντίστοιχα.

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές του Bundeswehr Command and Staff College, με θέμα “Hellenic Armed Forces and their role as a security provider in East Mediterranean and the Balkans” «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο ρόλος τους σαν φορέας ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Στη Σχολή Bundeswehr Command and Staff College, η οποία είναι αντίστοιχη της ΑΔΙΣΠΟ, φοιτά στην παρούσα εκπαιδευτική περίοδο ένας Έλληνας Αντιπλοίαρχος ΠΝ ενώ συνολικά έχουν αποφοιτήσει από αυτή 16 Έλληνες Αξιωματικοί.

Κατά την ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού επισήμανε τη συμβολή της συνεχούς επιμόρφωσης στην προαγωγή του στρατιωτικού λειτουργήματος, τόνισε, μεταξύ άλλων:

-Τις παραμέτρους που συνθέτουν το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών με έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
-Το ρόλο της σταθερότητας που επιτελούν η Ελλάδα και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.
-Το πλαίσιο της εθνικής αμυντικής πολιτικής με βασικούς άξονες αυτού, την τήρηση του διεθνούς δικαίου, το απαραβίαστο των συνόρων και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
-Την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων και τη συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και σε διμερείς/πολυμερείς συνεργασίες υποστήριξης της ειρήνης και σταθερότητας, ως των μέσων επίτευξης της εθνικής αμυντικής πολιτικής.
-Τις προοπτικές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό το πρίσμα της προωθούμενης αναδιοργάνωσης τους η οποία αποσκοπεί στην αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας τους.
-Την τήρηση των συμμαχικών υποχρεώσεων εκ μέρους της Ελλάδας.
-Τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ.
-Την ενεργή προώθηση στρατιωτικών συνεργασιών με κράτη των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής και την Μέσης Ανατολής.
-Τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο και την ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της.
-Τη καταλυτική συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι αυξημένες προσφυγικές ροές.

Πηγή: https://www.armynow.net

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας