Η Κραυγή του Ενστόλου

Αργά ή γρήγορα, τα ψέμματα τελειώνουν για τον Τούρκο Πρόεδρο

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

Μέχρι τον Δεκέμβριο το Τουρκικό πρόβλημα θα έχει λυθεί από μόνο του.

Μέχρι τότε όμως ο Recep Tayyip ERDOGAN θα έχει δοκιμάσει να απλώσει τα πόδια του πέρα από τον ίσκιο του όπως το έχει κάνει ήδη μέχρι σήμερα καταλαμβάνοντας όσον χώρο του αφήνει ο Donald John TRUMP.

Ετσι έκανε στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη.

Έτσι δοκιμάζει και τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τη διορία μέχρι τον Δεκέμβριο, που η Ευρώπη δίνει στην Άγκυρα προκειμένου ν’ αξιολογήσει τη συμπεριφορά της, η κατηγορία του Recep Tayyip ERDOGAN μπορεί να του επιστραφεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει τάχα χρόνο στην Ελλάδα αλλά

δίνει χρόνο στην Τουρκία.

Συμπληρώνει το παράθυρο αυθαιρεσίας που του αφήνουν οι Αμερικανικές εκλογές με Ευρωπαϊκή ανοχή επιβεβαιώνοντας ότι οι κυρώσεις προβλέπονται ΜΟΝΟ ως φόβητρο.

Προβλέπονται ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα χρειαστεί να επιβληθούν.

Η στάση αυτή ΔΕΝ μπορεί να εξέπληξε την Ελληνική πλευρά.

Η καμπάνια του Recep Tayyip ERDOGAN είχε ούτως ή άλλως ορίζοντα την Ορκωμοσία του επόμενου Αμερικανού Προέδρου αν οι Δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και έχουμε όντως αλλαγή σκυτάλης.

Αν όχι ο Τούρκος Πρόεδρος θα εξακολουθήσει να έχει στην Ουάσιγκτον ένα ανεκτίμητο έρεισμα κυρίως διά παραλείψεως.

Η πιο αισιόδοξη ανάγνωση λέει ότι ο Ερντογανικός επεκτατισμός έχει, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών στις Η.Π.Α, ημερομηνία λήξης.

Για την ακρίβεια έχει όριο πολιτικής θραύσης.

Αυτή τη στιγμή ο όψιμος έμπορος του Οθωμανισμού, που ανακάλυψε το όπιο του Εθνικισμού στη μέση της σταδιοδρομίας του, τροφοδοτεί με τη φαντασμαγορία των Στρατιωτικών επιδείξεών του τα ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι εκστρατείες του συνιστούν μια διαρκή καμπάνια εξουσιασμού που προορίζεται να συγκαλύψει τα εσωτερικά του ελλείμματα.

Ο εξωτερικός τσαμπουκάς παροξύνεται όσο μεγαλώνει η εσωτερική ανασφάλεια.

Αυτό το ισοζύγιο της παράνοιας οδηγεί τον Recep Tayyip ERDOGAN σε ακόμη πιο ριψοκίνδυνες κινήσεις που ήδη απειλούν να τον καταστήσουν ορατή απειλή για όλους.

Αν πιστέψει κανείς σ’ αυτή την αυτοκαταστροφική νομοτέλεια η ανοχή που αποσπά ο Recep Tayyip ERDOGAN από την Ευρώπη τού επιτρέπει απλώς να ολοκληρώσει τον ίλιγγο του Δερβίση δηλαδή να εξαντληθεί σε μια φρενήρη αλλά ασυνάρτητη κινητικότητα και να εξαντλήσει έτσι τα πεπερασμένα Πολιτικά και Οικονομικά του αποθέματα.

Το σενάριο αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ακόμη κι αν η ισχύς του Τούρκου Προέδρου είναι τόσο απατηλή, ακόμη κι αν ο ίδιος είναι και προσωπικά ευάλωτος αυτό ΔΕΝ τον καθιστά λιγότερο επικίνδυνο για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αντιθέτως βραχυπρόθεσμα τον καθιστά περισσότερο επιρρεπή στ’ ατυχήματα και τα απονενοημένα Διαβήματα.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας