Σκέψεις Ενστόλου

Ας κρατάμε μικρό καλάθι

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Μολονότι ο Πλανήτης δυναστεύεται πλέον για δεύτερο χρόνο από τον COVID-19, συνεχίζοντας να καταβάλλει ΒΑΡΥΤΑΤΟ κόστος, ΔΕΝ λείπουν τ’ αντιφατικά μηνύματα για ΚΡΙΣΙΜΕΣ πτυχές του δράματος.

Τελευταίο συμβάν που προκάλεσε σύγχυση και ενίσχυσε τη μοιρολατρική ιδέα ότι “όλα είναι μάταια επειδή όλα γίνονται με προχειρότητα”, ήταν οι ειδήσεις από τον Ευρωπαϊκό άξονα για τη μάσκα.

Στη Γαλλία ανακοίνωσαν ότι η πάνινη μάσκα έχει μικρή αποτελεσματικότητα, στη δε Γερμανία κρίθηκε απαραίτητη η χρήση χειρουργικής μάσκας αυξημένης προστασίας τουλάχιστον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ευτυχώς στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το έλυσε με τον γνωστό επιστημονικό της τρόπο η Πολιτική βούληση:

“Δεν το σκεφτόμαστε, άρα δεν υπάρχει”.

Οι διαβεβαιώσεις του Π.Ο.Υ ότι η πάνινη μάσκα είναι επαρκής έπεισαν τους ήδη πεπεισμένους.

Όσοι επιλέγουν να βλέπουν την Πανδημία σαν Τηλεριάλιτι βρήκαν άλλη μία αφορμή για να επιτεθούν στην Επιστήμη και ν’ ανοίξουν μία επιπλέον μικρή κερκόπορτα σε ό,τι φανταζόμαστε σαν ασφαλές φρούριο.

Τη μεγάλη κερκόπορτα όμως την έχουν ανοίξει οι Κυβερνήσεις με τη Δεσποτική στάση τους απέναντι στις Επιστημονικές Επιτροπές που συγκρότησαν οι ίδιες, αλλά και οι Υπερεθνικοί Οργανισμοί σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ισχνή πρόνοιά τους καθώς και οι Επιχειρηματικοί κολοσσοί που δρουν όπως και προ Πανδημίας με κριτήριο το κέρδος παρότι η έρευνά τους ενισχύθηκε από Δημόσιο χρήμα.

Η προσδοκία ακριβώς του μέγιστου κέρδους οδήγησε τις Φαρμακοβιομηχανίες να δεσμευθούν ότι θα παραδώσουν σε συντομότατο χρόνο υπέρογκες ποσότητες εμβολίων. Υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους για να στενέψουν τα περιθώρια δράσης των Ανταγωνιστών.

Τέλη Γενάρη τα προγράμματα εμβολιασμού βρίσκονται στην αρχή τους ενώ υποτίθεται ότι θα είχαν ήδη καλύψει ένα ελπιδοφόρα μεγάλο τμήμα του μαραθωνίου.

Αντί των 2.000.000 εμβολιασμών η χώρα μας μετράει μόλις περί τις 150.000.

Και αν την ευθύνη για το μικρότατο βήμα αντί του άλματος τη μοιράζονται Κυβέρνηση και Προμηθευτές, η ευθύνη για τη λειτουργία μόλις 150 Εμβολιαστικών Κέντρων αντί των υπερχιλίων υπεσχημένων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της Κυβέρνησης. Όπως βεβαίως και η ευθύνη για τη ράθυμη διενέργεια λιγοστών Διαγνωστικών test αντί των 50.000 που χρειάζονται ημερησίως οι Ειδικοί για να κατανοήσουν προς τα πού πορευόμαστε.

Αντί λοιπών για την αγωνία της αλήθειας ΔΥΣΤΥΧΩΣ κυριαρχεί το άγχος εξωραϊσμού της εικόνας.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας