Σώματα Ασφαλείας

Ασφάλεια Δυτικής Αττικής: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, απάτες και υπεξαιρέσεις σε βάρος εταιρειών μίσθωσης οχημάτων και ιδιωτών, καθώς και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 20-2-2017 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 3 ημεδαποί, ηλικίας 36, 36 και 65 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 6 συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συγκρότησαν από αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και σκοπό την αφαίρεση αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, αποσπούσαν με διάφορους τρόπους οχήματα από την Αττική και την Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια είτε τα διοχέτευαν σε διαλυτήρια, προκειμένου να αποσυναρμολογηθούν σε ανταλακτικά είτε τα χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση ναρκωτικών.

Όσον αφορά στον πρώτο τρόπο απόσπασης των οχημάτων, τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν σε εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων ως πελάτες, πετυχαίνοντας τη μίσθωση οχημάτων τα οποία στη συνέχεια είτε δεν επέστρεφαν είτε προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ιδιώτες, οι οποίοι είχαν αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία πώλησης και αφού τους έπειθαν ότι ενδιαφέρονται για την αγορά του αυτοκινήτου τους, τους απέστελλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλαστό αποδεικτικό ηλεκτρονικής κατάθεσης των χρημάτων.

Περαιτέρω, από τις κατ’οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν απάτες για την αφαίρεση των οχημάτων
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 617 γραμμαρίων
  • 1 καραμπίνα

Επιπλέον, βρέθηκε 1 αφαιρεθέν όχημα το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 13 περιπτώσεις απατών, υπεξαιρέσεων και κλοπών οχημάτων στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, με την αξία των αφαιρεθέντων αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις -120.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας