Απόψεις Κυρίως Θέμα

Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Τσακάλης: Καλό ταξίδι …

της Θάλειας Χούντα
Δημοσιογράφου

Πριν κάποια χρόνια είχα αρχίσει τα επιτόπια αφιερώματά μου στους αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα της χώρας μας, οι οποίοι, πέραν των αστυνομικών καθηκόντων τους, προσφέρουν και τεράστιο Εθνικό έργο.

Στον Έβρο και κατά την διάρκεια του πλου του ποταμού – μια εμπειρία μοναδική από κάθε άποψη – είχα την τύχη, να γνωρίσω τους εκεί υπηρετούντες αστυνομικούς και τον τότε αστυνομικό υποδιευθυντή Παναγιώτη Τσακάλη. Η γνωριμία αυτή εξελίχθηκε σε πολύ καλή φιλία και σε κάθε επίσκεψή μου στην Αλεξανδρούπολη, ο Παναγιώτης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συναντούσα και περνούσαμε ώρες ατελείωτες, ακούγοντάς τον να μου μεταφέρει τον καθημερινό αγώνα όλων των αστυνομικών, για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το καθήκον τους. Ποτέ δεν μου συζήτησε τα προβλήματα που υπήρχαν τόσο από υλικοτεχνικής υποδομής όσο και από πλευράς αριθμού αστυνομικών, τα οποία θα μπορούσαν, να δυσχεράνουν το έργο τους.  Όλες οι συζητήσεις αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο το Καθήκον. Μια λέξη ιερή για τον Παναγιώτη και τους αστυνομικούς των συνόρων μας, που μπροστά της δεν έμπαινε ούτε η οικογένεια ούτε τίποτα άλλο. Οι άνθρωποι αυτοί – οι αστυνομικοί αυτοί, σου εμπνέουν από την αρχή την απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι μπορείς να είσαι ήσυχος, απλά, γιατί αυτοί βρίσκονται εκεί και κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που έχουν διαταχθεί, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, λες και είναι πλασμένοι από ατσάλι.

Ο Παναγιώτης, εδώ και αρκετό καιρό, έδωσε την μεγαλύτερη μάχη του με την αρρώστια και στάθηκε παλικάρι για ακόμη μία φορά, όπως είχε μάθει στη ζωή του. Δυστυχώς, νικήθηκε.

Είναι αυτές οι στιγμές, που δεν μπορείς να γράψεις περισσότερα, που ο πόνος δεν σου αφήνει ικμάδα ενέργειας μέσα σου. Είναι αυτές οι στιγμές, που Ένας νέος άνθρωπος, Ένας εν ενεργεία Αστυνομικός Διευθυντής που τίμησε στο έπακρο την στολή του, Ένας οικογενειάρχης που εμφύσησε στα παιδιά του τα ιδεώδη που ο ίδιος πίστευε, μας αφήνει και παίρνει τον δρόμο για τον ουρανό …

Καλό ταξίδι Παναγιώτη και κουράγιο στην Βασιλική και τα παιδιά σας.

Καλό ταξίδι πολύτιμε φίλε μου …

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post