Ένοπλες Δυνάμεις

Η Αθήνα … σπρώχνει την Εθνική Φρουρά!

της Θάλειας Χούντα

Τελικά, μετά από πολύμηνες διαδικασίες αποδείχθηκε, ότι η Αθήνα/ΓΕΕΘΑ είναι αυτό, που με τις ενέργειές του αναγκάζει τον Α/ΓΕΕΦ, να κάνει τις κινήσεις, που έπρεπε, να έχουν γίνει από καιρό.

Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει, ότι όποιος δεν έχει «δεμένα χέρια», δεν έχει και πρόβλημα, να πράξει όσα προβλέπονται. Γιατί εν προκειμένω, υπήρξε πρόβλημα, πέραν της ουσίας, και στην διαδικασία που προβλέπεται και που ακολουθήθηκε.

Με τα δεδομένα που έχουν σχηματιστεί, η μετακίνηση, έστω και αργοπορημένη, του συνταγματάρχη Π. Αδακτυλίδη από την καίρια επιτελική θέση που τον είχε τοποθετήσει ο Α/ΓΕΕΦ, δείχνει την εξ’ Αθηνών βούληση για επαναφορά στα νομίμως προβλεπόμενα. Και η τοποθέτησή του σαν υπεύθυνου «υγιεινής και ασφάλειας» σε μονάδα εκτός του Επιτελείου οριοθετεί τα πράγματα και σηματοδοτεί τις επόμενες κινήσεις.

Δεν πιστεύω, να νομίζει κάποιος, ότι ο Α/ΓΕΕΦ προσκάλεσε στην Εθνική Φρουρά τον συγκεκριμένο συνταγματάρχη, για να τον τοποθετήσει στην «υγιεινή και ασφάλεια»!

Είχε όμως τις ευκαιρίες του, για να διορθώσει τα πράγματα και εν τέλει δεν το έπραξε ευθέως αλλά επέλεξε την «άκρως τυπική γραφειοκρατική οδό». Ίσως, πιστεύει, ότι με τον τρόπο αυτό αφ’ ενός δεν θα του επιμεριστεί το αναλογούν μερίδιο ευθύνης και αφ’ ετέρου δεν … «κρέμασε» και την επιλογή του. Η συνέχεια όμως είναι μπροστά και κανένας δεν μπορεί με σιγουριά, να προβλέψει τα μελλούμενα, παρά μόνο όσοι έχουν τα στοιχεία.

Θα ήθελα δε, να ευχαριστήσω και τους αναγνώστες μου και να υπενθυμίσω σε κάποιους εξ’ αυτών, ότι και δεν είστε υποχρεωμένοι, να διαβάζετε τα άρθρα αυτά και όποιος έχει γνώμη επί της ουσίας, πέραν της διατύπωσης σαν σχόλιο, μπορώ, να του δώσω την ευκαιρία, να καταθέσει αρμοδίως την γνώμη του αυτή, αφού δεν το έχει κάνει ο ενδιαφερόμενος φίλος του. Ακριβώς, όπως κάνω και εγώ. Το «ανδριλίκι» αποδεικνύεται όχι από την άνεση του καναπέ αλλά στην πράξη …

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας