Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Η Αθώα «Όμορφη Αστυνομικός» …

της Θάλειας Χούντα

Επειδή, πρέπει, να αναφέρουμε την είδηση πρώτα: η Αστυνόμος Β’, «η όμορφη αστυνόμος», κρίθηκε αθώα από το Δικαστήριο, για την κατηγορία ότι παρείχε εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτό, δεν θα το διαβάσετε κάπου αλλού. Αλλού, θα διαβάσετε μόνο τα προγενέστερα περιστατικά δηλ. την σύλληψή της.

Τα γεγονότα βεβαίως έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει, να αναφερθούν. Οι ¨Αδιάφθοροι¨ της ΕΛ.ΑΣ. την συνέλαβαν και σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία πήρε τακτική δικάσιμο προς συζήτηση. Το σύνηθες στην πράξη είναι, να αναμένει η πειθαρχική διαδικασία την αντίστοιχη ποινική, ώστε να μην δημιουργούνται αντιφάσεις, περεταίρω διαδικασίες κλπ. Ξέρει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αυτή την διαδικασία «απ’ έξω και ανακατωτά» και την έχει εφαρμόσει κατ’ επιλογή.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όμως εδώ πρωτοπόρησε και έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα την αξιωματικό. Τι και αν για χρόνια ήταν Διοικητής σε μεγάλη υπηρεσία στα Νότια προάστια, τι και αν δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, τι και αν ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών … Το Αρχηγείο uber alles, το Αρχηγείο αποφασίζει, το Αρχηγείο διατάζει και το Αρχηγείο επιλεκτικά τιμωρεί. Πως αλλιώς, θα μπορεί να υπερηφανεύεται  στην κοινωνία για την τιμωρία των ίδιων των στελεχών του -αστυνομικών;

Θα μπορούσε να λεχθεί, ότι τα «άμεσα και στοχευμένα» δημοσιεύματα, που φρόντισαν, να απαξιώσουν την «όμορφη αστυνομικό» – λες και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την ομορφιά της –  ώθησαν το Αρχηγείο και τον Αρχηγό, στην απόφαση για διαθεσιμότητα. Όμως όχι, γιατί ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν ακούει και δεν παρασύρεται από τα δημοσιεύματα – ακόμη και από αυτά που τον αποκαλούν «κ. Αρχηγό»!

Ψάχνοντας λοιπόν την υπόθεση, ανακαλύφθηκαν τα «κοκοράκια» και, σε λογική συνέχεια, βρέθηκαν και οι «κότες».

Οι φήμες που υπάρχουν, ότι κάποιος συνταξιούχος αστυνομικός που κατοικοεδρεύει σε κεντρική πλατεία των Αθηνών και από εκεί παριστάνει τον ¨τιμητή¨ της Αστυνομίας, μπορεί, να μας πει το Αρχηγείο, αν ισχύουν;

Και για να συνεχίσουμε την ιστορία, η αθώα «όμορφη αστυνομικός», ακόμη και μετά την αθώωσή της, βιώνει στην καθημερινότητά της το … μεγαλείο του Αρχηγείου, με τις συνεχείς μεταθέσεις της και όλες, μακριά από το σπίτι της και από τα παιδιά της.

Η απάντησή της σε όλα αυτά;

Πήρε άλλο ένα Πανεπιστημιακό Πτυχίο στην Αγγλική Φιλολογία, σε συνέχεια του Πτυχίου που είχε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Και πηγαίνει κανονικά, εκεί που η υπηρεσία την μεταθέτει και συνεχίζει τώρα στο Α.Τ., να αποδίδει τα μέγιστα.

Έχεις Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ. πολλούς αξιωματικούς εν ενεργεία, με τόσα Πτυχία Πανεπιστημίου;

Φέρεσαι Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ. σε άλλους αξιωματικούς, με αντίστοιχο τρόπο;

Μπράβο στην Όμορφη Αστυνόμο!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post