Άμυνα Διπλωματία

Αυτά είναι τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται το ελληνικό

Οι Γιαπωνέζοι πολίτες διαθέτουν το ισχυρότερο διαβατήριο στον πλανήτη, μαζί με τους πολίτες από τη Σιγκαπούρη, με τη Νότια Κορέα να ακολουθεί, καθώς οι ασιατικές χώρες εξακολουθούν να κυριαρχούν στην παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη βρίσκονται στην πρώτη θέση με τους πολίτες τους να είναι σε θέση να ταξιδέψουν χωρίς βίζα ή να λάβουν βίζα μόλις αφιχθούν σε 190 χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό Henley Passport Index για το 2019.

Η Νότια Κορέα βρίσκονται στη 2η θέση μαζί με τη Γερμανία και τη Φινλανδία, με τους πολίτες τους να μπορούν να ταξιδέψουν σε 187 χώρες χωρίς να χρειάζεται να προμηθευτούν βίζα πριν από το ταξίδι.

Η συνεχιζόμενη κυριαρχία των ασιατικών χωρών στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας αντανακλά την «ασυνήθιστη επίδραση της διεθνούς κινητικότητας και μετανάστευσης στην περιοχή», τονίζουν οι σύμβουλοι μετανάστευσης Henley & Partners.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση με πρόσβαση σε 183 χώρες. Στην ίδια θέση και οι ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποιές συνεχίζουν να υποχωρούν, αφού σε σύγκριση με το 2015, έχουν σημειώσει σημαντική πτώση, καθώς τότε βρίσκονταν στην κορυφή της κατάταξης.

Δείτε την πρώτη δεκάδα: 

  1. Ιαπωνία, Σιγκαπούρη (189)
  2. Γερμανία, Φινλανδία, Νότια Κορέα (187)
  3. Ιταλία, Δανία, Λουξεμβούργο (186)
  4. Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία (185)
  5. Αυστρία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία (184)
  6. Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Βέλγιο, Καναδάς, Ιρλανδία (183)
  7. Μάλτα (182)
  8. Δημοκρατία της Τσεχίας (181)
  9. Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Λιθουανία (180)
  10. Λετονία, Σλοβακία, Σλοβενία (179)

Πηγή: https://www.crashonline.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας